Cirkon residenssihaku 2022–2023

Cirkon residenssihaku 2022–2023

Hakulomake ja -ohjeet

Haku Cirkon residenssiin kaudelle 2022–2023 on auki 15.9.–30.9.2021. Haku on päättynyt.

Kuka voi hakea?

Hakijan on oltava suomalainen tai Suomessa asuva sirkustaiteen ammattilainen, mutta työryhmä voi olla poikkitaiteellinen ja kansainvälinen.

Millaisella projektilla voi hakea?

Residenssit on tarkoitettu uusien teosten valmistamiseen ja taiteelliseen tutkimukseen. Residenssejä voidaan myös myöntää ensi-iltansa jo saaneen teoksen edelleen työstämiseen ja kehittämiseen.

Työstettävän teoksen tai konseptin on sovelluttava Cirkon Solmu-saliin tai Maneesi-saliin. Salien tekniset tiedot näet täältä. Residenssijaksoa voi hakea usealla eri teoskonseptilla tai työryhmällä. Jokaista projektia varten tulee täyttää erillinen hakemus.

Mitä residenssi sisältää?

Työryhmällä on käytössään Solmu- tai Maneesi-sali ja salin yhteydessä sijaitsevat sosiaalitilat. Solmu-salin residenssiin kuuluu lähtökohtaisesti Cirkon valo- ja äänitekniikka. Maneesi-salissa tekniikka on käytössä saatavuuden mukaan. Jakso alkaa alkutapaamisella Cirkon tuotannon, tekniikan ja viestinnän kanssa, jossa residenssin kulku käydään yhdessä läpi. Cirkon henkilökunta tarjoaa työryhmälle taiteellista, tuotannollista, teknistä ja viestinnällistä tukea työaikansa puitteissa.

Cirkolla voi olla mahdollisuus majoittaa tilapäisesti 2 henkilöä Solmu-salin pukuhuonetiloihin. Ilmoita majoitustarpeistasi hakulomakkeessa.

Valintaprosessi

Residenssiohjelman valintoja tehdessä painotetaan ammattimaisuutta, taiteellista ajattelua, residenssitaiteilijoiden yhdenvertaisuutta, maantieteellistä kattavuutta sekä projektin soveltuvuutta Cirkon tiloihin. Valinnat tekee Cirkon henkilökunnasta koostuva työryhmä.

Valinnat ovat ehdollisia, kunnes residenssijaksosta on laadittu Cirkon ja työryhmän välinen kirjallinen sopimus. Sovittua residenssijakson ajankohtaa ei muuteta (force majeure -syyt huomioidaan mahdollisuuksien mukaan). Cirko voi valita taiteilijoita residenssiin myös tämän haun ulkopuolelta.

Hakulomakkeen täyttö

Residenssiä haetaan tällä sähköisellä hakulomakkeella. Täytä hakemus huolellisesti ja vastaa kaikkiin kohtiin. Valinnat perustuvat hakulomakkeessa annettuihin tietoihin. Hakemukseen voi lisätä liitetiedostoja. Lähetä nämä liitetiedostot sähköpostilla osoitteeseen jarkko.lehmus@cirko.fi. Otsikoi viestisi Residenssihaku 2022–2023. Hakulomake sulkeutuu 30.9. klo 23.59.