Taiteellinen kehitys

Taiteellinen kehitys

Cirkon ohjelmisto- ja residenssihaut vuodelle 2026 ovat auki. Hakuaika: 19.6.–12.8.2024.

Ohjelmistohaku vuodelle 2026
Residenssihaku vuodelle 2026
Residency application in English

Lisätietoa ohjelmisto- ja residenssihausta

 

 

Suomalaisen nykysirkuksen kehittäjä

Yksi Cirkon ydintehtävistä on on tukea ja kehittää sirkusta taiteena Suomessa. Ympärivuotinen residenssiohjelma taiteilijoille toimii kivijalkana taiteellisen kehityksen toiminnalle. Cirko tukee taiteilijoiden työskentelyä taiteellisesta, tuotannollisesta, teknisestä, viestinnällisestä ja hallinnollisesta näkökulmasta taiteilijoiden niin halutessa. Sirkustaiteilijat voivat myös hakea Cirkon jäseneksi, jolloin he ovat oikeutettuja jäsenetuihin, kuten esimerkiksi jäsenhintaisiin lippuihin Cirkon kausiohjelmaan sekä lyhyemmällä aikajänteellä haettaviin harjoitusperiodeihin Cirkon tiloissa.

Cirko on mukana nykysirkuksen kehitystä edistävissä kansainvälisissä verkostoissa. Verkostotyön päämääränä on lisätä organisaatioiden ja taiteellisten ryhmien välistä vuorovaikutusta ja dialogia sekä luoda parempia puitteita taiteellisen työn tukemiselle ja esitysten kierrättämiselle. Lisäksi Cirko on osallisena erilaisissa hankkeissa, joiden päämääränä on nykysirkuksen aseman paikallinen, kansallinen ja kansainvälinen kohentaminen.

Cirkon toimintakertomus 2023 (pdf)

Cirko – Uuden sirkuksen keskuksen strategia 2024-2029 (pdf)

 

Cirkon tiloissa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita

  • Cirko ei hyväksy minkäänlaista syrjintää, kiusaamista tai häirintää.
  • Kohtele kaikkia yhdenvertaisesti. Älä oleta muiden sukupuolta, taustaa, seksuaalisuutta, toimintakykyä tai varallisuutta.
  • Kunnioita ja kuuntele muita. Kunnioita omia ja muiden henkisiä ja fyysisiä rajoja, anna kaikille tilaa, äläkä kosketa toista ilman lupaa.
  • Ota vastuu omasta toiminnastasi. Hyväksy virheet ja erimielisyydet. Pyydä anteeksi, jos olet loukannut toista. Puutu asiattomaan käytökseen.
  • Jos otat valokuvia, varmista, että se sopii kaikille kuvassa näkyville.
  • Jos koet uhkaa, ahdistelua, syrjintää tai tilanne tuntuu epämukavalta, ota yhteys Cirkon henkilökuntaan.