Saavutettavuusseloste

Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee Cirko – Uuden sirkuksen keskus ry:n verkkosivustoa.

Cirko haluaa korostaa kaikessa toiminnassaan yhdenvertaisuutta ja olla myös digipalveluissaan saavutettava jokaiselle riippumatta käyttäjän lähtökohdista tai rajoitteista.

Cirkon verkkosivusto on ymmärrettävä sekä helposti että selkeästi hallittava. Sivusto on suunniteltu ruudunlukuohjelmille ystävälliseksi.

Sivuston saavutettavuuden tila

Sivusto täyttää saavutettavuusvaatimukset pääosin. Sivusto ei täytä lain digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019 kaikkia vaatimuksia. Vaatimusten noudattamatta jättämiset ja vaatimuksiin sovellettavat poikkeukset on listattu alle. Teemme jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi ja mahdollisten puutteiden korjaamiseksi.

Ei saavutettava sisältö

  • Verkkosivuilla on 23.9.2020 jälkeen julkaistuja videosisältöjä, joista puuttuvat tekstitykset (WCAG-kriteeri 1.2.2). Tämä pyritään korjaamaan mahdollisimman pian.
  • Sivuston linkit liitetiedostoihin ja ulkoisiin sivustoihin avautuvat uuteen välilehteen ilman ilmoitusta käyttäjälle. Lisäämme ilmoitukset siirtymisestä uudelle välilehdelle vuoden 2021 aikana.
  • Osalla sivuista on linkkejä, joissa on käytetty liian yleistä ohjausta, esim. “Lue lisää”.
  • Osalta sivuston sisältämistä kuvista puuttuu tekstivastine tai tekstivastine on sama kuin tiedoston nimi.

Lainsäädännön piiriin kuulumattomat sisällöt

  • Verkkosivustollamme on arkistoituja sisältöjä, jotka on julkaistu ennen 23.9.2018.
  • Sivustollamme on tiedostoja (esim. pdf), jotka on julkaistu ennen 23.9.2018.
  • Sivustollamme esiintyy video- tai äänitallenteita, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020.

Tämän selosteen laatiminen

Saavutettavuusseloste on laadittu 14.4.2021 ja perustuu Google Lighthouse -palvelulla tehtyyn arvioon sekä manuaalisen itsearvion pohjalta tehtyihin havaintoihin. Tarkistamme palvelujamme saavutettavuutta ja selostetta säännöllisesti. Arviointi pohjautuu selvitykseen siitä, täyttääkö verkkosivusto direktiivin (EU) 2016/2102 vaatimukset.

Saavutettavuuspalaute

Pyrimme alati kehittymään ja olemme sitoutuneet palvelumme saavutettavuuden parantamiseen. Otamme mielellämme vastaan sivustomme saavutettavuuteen liittyviä kommentteja, kehitysehdotuksia ja palautteita. Lähetä palautteesi osoitteeseen press@cirko.fi, ja vastaamme 14 päivän kuluessa.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta 14 päivän kuluessa, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Tarkat ohjeet ilmoituksen tekemiseen liittyen löydät aluehallintoviraston sivuilta.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puh. 0295 016 000 (vaihde)