Toimijat

Toimijat

Sirkusta, kehonhuoltoa ja tapahtumatoimijoita

Cirko kokoaa saman katon alle erilaisia sirkustoimijoita ja organisaatioita.

Rakennuksessa sijaitsee myös ravintola, baari ja tapahtumakeskus Suvilahti TBA.

Cirko – Uuden sirkuksen keskus

Cirko – Uuden sirkuksen keskus ry:n  on vuonna 2002 toimintansa aloittanut yhdistys, jonka tärkein tehtävä on nykysirkuksen aseman parantaminen ja taiteenalan kehittäminen.  Cirko tarjoaa sirkusammattilaisten käyttöön työskentely- ja esitystiloja. Ympärivuotisella esityskaudella nähdään kotimaisia ja kansainvälisiä nykysirkusuutuuksia.

Hieromo & ArtSport

Hieromo on työhyvinvointia edistämään suunnattu hierontakonsepti, jonka toimitiloihin ovat kaikki tervetulleita. Hieromon kehonhuolto-ohjelma perustuu vahvasti tanssin, sekä kehonpainoharjoittelun liikemateriaaliin, jonka tavoitteena on parantaa tuki- ja liikuntaelimistön toimintaa niveliä mobilisoivilla ja luurankolihaksia vahvistavilla liikkeillä.

www.hieromo.com

ArtSport kehittää ja ylläpitää työyhteisön fyysistä ja henkistä hyvinvointia. ArtSport yhdistää taidetta ja liikuntaa ainutlaatuisella tavalla kokonaisvaltaiseksi hyvinvointi- ja elämyspalveluksi.

artsport.fi/

Sairaalaklovnit

Sairaalaklovnit kiertävät lastenosastoilla ilahduttamassa pieniä potilaita, omaisia ja henkilökuntaa. Yhdistys toimii säännöllisesti kaikissa yliopistollisissa sairaaloissa ja vierailee lisäksi osassa keskussairaaloita. Artistit (yhteensä 40 punanenää) ovat taustaltaan esiintyviä taiteilijoita, jotka ovat käyneet läpi koulutuksen sairaalaympäristössä työskentelyyn.  Klovnien työ perustuu improvisaatioon, läsnäoloon ja yleiseen hölmöilyyn. Ilonpidon syvempänä tavoitteena on tukea perheiden hyvinvointia ja vahvistaa lapsen minäkuvaa luomalla pieniä positiivisia yhdessäolon ja hyvän mielen hetkiä keskellä sairaalan arkea. Sairaalaklovnitoiminta mahdollistetaan kokonaan avustuksilla ja lahjoituksilla.

www.sairaalaklovnit.fi

Sirkus Magenta

Vuonna 2011 perustettu Sirkus Magenta on voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka erityisosaaminen on sosiaalinen sirkus. Magenta järjestää sirkustyöpajoja, esityksiä ja harrastustoimintaa kaikenlaisille kohderyhmille. Yhdistyksen toiminta sai alkunsa Euroopan Sosiaalirahaston hankkeesta, jonka tavoitteena oli vakiinnuttaa sosiaalinen sirkus pysyväksi osaksi suomalaista sirkusalaa ja kuntien ostamia hyvinvointipalveluja. Vuonna 2013 Magenta järjesti ensimmäisen humanitaarisen avun projektinsa Jordanissa.

www.sirkusmagenta.fi