Vieraile

Vieraile

Missä se Cirko on?

Osoite
Kaasutehtaankatu 1 (rakennus 8, Kojehuone)
00540 Helsinki

Postiosoite: Kaasutehtaankatu 1/4

Cirko sijaitsee Helsingin Suvilahdessa. Suvilahteen on hyvät julkiset liikenneyhteydet. Voit joko ottaa Metron Kalasatamaan, josta on noin kolmen minuutin kävelymatka Suvilahteen, tai Sörnäisiin, josta talsit noin 10 minuuttia.

Helsingin kaupunki on aloittanut syksyllä -23 Suvilahden kentällä maanalaisten jäähdytysvesikanaalien poistotyön, joka vaikuttaa kulkuun Cirkolle kevään 2024 loppuun. Cirkolle on töiden aikana helpointa saapua Kalasataman suunnasta. Sörnäisten suunnasta tullessa kannattaa työmaa kiertää Vilhovuorenkatua pitkin.

Bussit 16 ja 55 Pysähtyvät Sörnäisten rantatielle, josta kävelet Cirkolle kahdessa minuutissa.

Suvilahteen pääset näppärästi myös pyöräillen ja sisäänkäyntimme edestä löydät pyörätelineen. Lähimmät kaupunkipyöräasemat löydät Kalasataman metroasemalta ja Vilhovuorenkadulta.

Esteettömyys & saavutettavuus

Toiminnassamme huomioimme esteettömyyden ja saavutettavuuden. Pyrimme järjestämään paljon suomenkielistä puhetta sisältäviin esityksiin englanninkielisen tekstityksen.

Saleihin on esteetön pääsy hissillä. Näytöksissämme on kaksi pyörätuolipaikkaa. Avustaja pääsee maksutta näytöksiimme. Pyörätuolipaikan voit varata olemalla yhteydessä liput@cirko.fi. Esteettömät wc-tilamme sijaitsevat aulabaarin yhteydessä ensimmäisessä kerroksessa.

Cirko on Vammaiskorttikohde. EU:n Vammaiskortti on nyt käytössä myös Suomessa.
Lue lisää

Cirko on mukana Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialan Kulttuurikaveri-toiminnassa. Kulttuurikaveritoiminta on tarkoitettu kaikille yli 18-vuotiaille. Kulttuurikaverit ovat Helsingin kaupungin kouluttamia vapaaehtoisia, jotka tulevat seuraksi tapahtumaan ja avustat tai opastavat tarvittaessa.
Lisätietoja Kulttuurikaveri-toiminnasta

Turvallisemman tilan periaatteet

  • Kohtelemme kaikkia yhdenvertaisesti riippumatta henkilön sukupuolesta, iästä, alkuperästä, kansalaisuudesta, kielestä, uskonnosta tai vakaumuksesta, mielipiteestä, poliittisesta toiminnasta, terveydentilasta, vammaisuudesta, ulkonäöstä, suhdemuodosta tai seksuaalisesta suuntautumisesta. Älä toista edellä mainittuihin liittyviä stereotypiota puheessasi – rasismi ja syrjintä eivät kuulu tapahtumiimme. Poikkeuksena tähän on marginalisoituun ryhmään kuuluvan puhe itsestään voimaantumismielessä.
  • Älä oleta muiden sukupuolta, taustaa, seksuaalisuutta, toimintakykyä tai varallisuutta. Jokaisella on itsemääräämisoikeus.
  • Kunnioita muiden fyysisiä ja psyykkisiä rajoja. Hanki aina sanallinen tai muutoin varma suostumus ennen kuin kosketat toista.
  • Kunnioita ja kuuntele muita. Puutu asiattomaan käytökseen.
  • Tiedosta omat oletuksesi: puhu omista kokemuksistasi, älä muiden puolesta.
  • Pyri tunnistamaan valta-asemasi suhteessa muihin ja toimi se tiedostaen.
  • Ota vastuu toiminnastasi. Hyväksy virheet ja erimielisyydet.
  • Anna tilaa. Pyri siihen, että kaikki näkevät ja kuulevat esiintyjät.
  • Jos otat valokuvia, varmista, että se sopii kaikille kuvassa näkyville.
  • Jos koet uhkaa, ahdistelua, syrjintää tai tilanne tuntuu epämukavalta, ota yhteys henkilökuntaan.

Toimintaohje vierailijalle ongelmatilanteissa

Kaikilla on oikeus nauttia kulttuurista ja työskennellä sen parissa ilman kiusaamista, häirintää ja uhkaavaa käytöstä. Suhtaudumme vakavasti kaikkeen häiritsevään, uhkaavaan ja loukkaavaan käyttäytymiseen. Kun kohtaat häirintää, kiusaamista tai uhkailua, ota välittömästi yhteys henkilökuntaamme. Tunnistat henkilökunnan jäsenen esitysten aikana Cirkon paidasta. Ongelmatilanteissa jokaisella henkilökuntamme kuuluvalla on velvollisuus auttaa sinua löytämään apua oikealta henkilöltä tai taholta.

On tärkeää, että häirintää, kiusaamista tai uhkaavaa käytöstä kohdattaessa asia tuodaan ilmi. Ota tarvittaessa yhteyttä Cirkon henkilökuntaan, tai Cirkon hallitukseen osoitteessa hallitus@cirko.fi

Saapuminen ja pysäköinti

Cirkon ovet ovat avoinna tuntia ennen esitystä. Näytäntömme alkavat lipussa mainittuna ajankohtana, eikä myöhästyneitä päästetään katsomoon.

Helpoiten saavut Cirkoon julkisilla liikennevälineillä tai pyörällä. Cirko on aivan Kalasataman metroaseman vieressä, parisataa metriä lounaaseen. Bussilla lähimmät pysäkit ovat Suvilahti ja Kalasatama (M). Taksilla saapuessasi osoite on Kaasutehtaankatu 1, rakennus 8.

Suvilahden alueella on noin 150 pysäköintipaikkaa. Parkkikiekolla kaikille on kolme tuntia ilmaista pysäköintiaikaa. Tämän jälkeen taksa on 2 €/h. Suvilahden alueella on kuusi invapysäköintipaikkaa sekä kaksi sähköauton nopeaa latauspistettä.

Tavarantoimitus

Lastausovemme sijaitsee rakennus 8:n Kalasataman puolella (itäseinä).