Aktörer

Aktörer

Cirkus, kroppsvård & evenemang

Cirko samlar olika cirkusaktörer och organisationer under samma tak. I byggnaden finns även en restaurang, en bar och händelsecentrumet Suvilahti TBA.

Cirko – Centrumet för nycirkus

Cirko – Centrumet för nycirkus är en registrerad förening som började sin verksamhet år 2002. Cirkos viktigaste uppgift är att främja nycirkusens position och utveckla branschen. Cirko erbjuder arbets- och scenutrymmen för cirkusprofessionella. I årsprogrammet ses både inhemska och internationella nycirkusnyheter.

Hieromo

Hieromo är ett massagekoncept, avsett för att främja arbetsvälbefinnande. Till lokalerna är alla välkomna. Hieromos kroppsvårdsprogram grundar sig på rörelsematerial från dans och kroppsviktsträningar och syftar på att förbättra stöd- och rörelseorganens verksamhet med rörelser som mobiliserar lederna och stärker skelettmusklerna.

www.hieromo.com

Sjukhusclowner rf

Sjukhusclownerna turnerar på barnavdelningar för att glädja små patienter, deras anhöriga och personalen. Föreningen fungerar regelbundet vid alla universitetssjukhus och besöker dessutom en del av centralsjukhusen. Artisterna (sammanlagt 40 rödnäsor) är till sin bakgrund scenkonstnärer som har blivit utbildade i att arbeta i sjukhusmiljö. Clownernas arbete grundar sig på improvisation, närvaro och allmänt trams. Den djupare meningen med nöjet är att stöda familjernas välmående och stärka barnens självbild genom att skapa små positiva stunder av gemenskap och gott humör i vardagen på sjukhuset. Sjukhusclownernas verksamhet möjliggörs helt med understöd och donationer.

www.sairaalaklovnit.fi

Sirkus Magenta

Sirkus Magenta grundades år 2011 och är en förening som specialiserar sig på social cirkus och inte eftertraktar vinst. Magenta arrangerar cirkusworkshopar, föreställningar och hobbyverksamhet för alla slags målgrupper. Föreningens verksamhet började med ett projekt för den Europeiska Socialfonden, med syftet att säkra social cirkus till en fast, stabil del av den finska cirkusbranschen och välfärdstjänsterna som kommunerna köper. År 2013 ordnade Magenta sitt första humanitäriska stödprojekt i Jordanien.

www.sirkusmagenta.fi