Monitaiteellinen Ghost Town on riemastuttava teos lopusta

Agit-Cirkin ja Makeshift Companyn Ghost Town yhdistää sirkusta, tanssia, mediataidetta ja live-foleya – ensi-ilta Cirkossa 16.3.

Agit-Cirkin ja Makeshift Companyn yhteisteos Ghost Town saa ensi-iltansa Cirko – Uuden sirkuksen keskuksessa 16. maaliskuuta. Ghost Town yhdistää sirkusta, tanssia, mediataidetta ja live-foleya maailmankuulujen yhteistyökumppaneiden kanssa, joihin lukeutuvat Heikki Kossi, Jessica Hung Han Yun, Emma Lister, Sakari Männistö, Aku Meriläinen, Emmi Pennanen ja Alice Williamson.

Teos vie yleisön matkalle rikkinäisestä autosta keskellä erämaata odottamattomaan määränpäähän. Elämän toistuvat kaavat purkautuvat lopun lähestyessä, mutta voimmeko paeta rikkomalla tämän kierteen? Vai pitäisikö meidän seurata elämänpolkua sen luonnolliseen loppuun saakka?

Kohtaamme erilaisia loppuja jatkuvasti – näemme uutisissa eläinlajien, metsien ja koralliriuttojen sukupuuttoon kuolemista. Vaikuttaako tällainen loppu yksilöön vähemmän kuin esimerkiksi romanttisen suhteen loppuminen? Ghost Town on painavasta teemastaan huolimatta riemastuttava teos lopusta. Teos seikkailee elokuvallisen, surrealistisen ja absurdin välimaastoissa.

Teos koostuu kolmesta osasta. Esiesitykseen voi tulla mukaan missä tahansa kohtaa sen 90 minuutin keston aikana. Installaatiomaisessa tilassa yleisö voi liikkua ja jutella vapaasti ja baari on auki. Teoksen keskimmäisessä osassa eli esityksessä yleisölle on varattu katsomopaikat. Jälkiesitys on jälleen installaatiomainen ja koetaan samassa tilassa ensimmäisen kanssa.

Esitykset Cirkolla 16.3.–26.3. Lauantaina 19.3. päiväesitys on aistiystävällinen, eli esityksen aikana esim. äänet ovat normaalia hiljaisemmalla ja valoja ei sammuteta kokonaan. Yleisökeskustelu järjestetään esityksen jälkeen 23. maaliskuuta.

Tutustu teokseen