Agit-Cirk & Makeshift Company: Ghost Town

Agit-Cirk & Makeshift Company: Ghost Town

Riemastuttava esitys lopusta

Elämän toistuvat kaavat purkautuvat lopun lähestyessä, mutta voimmeko paeta rikkomalla tämän noidankehän? Vai pitäisikö meidän seurata elämänpolkua sen luonnolliseen loppuun saakka?

Ghost Town vie yleisön matkalle rikkinäisestä autosta keskellä erämaata odottamattomaan huipentumakohtaan. Ghost Town yhdistää sirkusta, tanssia, mediataidetta ja live-foleya maailmankuulujen yhteistyökumppaneiden kanssa: Heikki Kossi, Jessica Hung Han Yun, Emma Lister, Sakari Männistö, Aku Meriläinen, Emmi Pennanen ja Alice Williamson.

Esiesitys (90 min): saavu milloin haluat.
Esitys (80 min): showtime klo 19 tai klo 14 (ei myöhästyneitä sisään) Cirkon Maneesissa.
Jälkiesitys (30 min): vapaata liikkumista installaatiomaisesssa tilassa.

Teos koostuu kolmesta osasta, joista ensimmäiseen voi tulla mukaan missä tahansa kohtaa sen 90 minuutin keston aikana. Installaatiomaisessa tilassa yleisö voi liikkua ja jutella vapaasti ja baari on auki. Teoksen keskimmäinen osa, esitys, tapahtuu Cirkon salissa, jossa yleisölle on varattu katsomopaikat. Viimeinen osa on jälleen installaatiomainen ja se koetaan samassa tilassa ensimmäisen kanssa.

Ghost Town -työpaja aiheenaan monialainen epähierarkkinen yhteistyö taiteellisessa prosessissa järjestetään 23.3. klo 14. Yleisökeskustelu järjestetään esityksen jälkeen 23. maaliskuuta.

Voit ottaa kuvia esiesityksen ja jälkiesityksen aikana, mutta kuvien ottamien varsinaisen esityksen aikana on kielletty.

Aistiystävällinen esitys

Lauantaina 19.3. päiväesitys on aistiystävällinen, eli esityksen aikana esim. äänet ovat normaalia hiljaisemmalla ja valoja ei sammuteta kokonaan. Esitys on myös hajusteeton ja pyydämmekin sinua ottamaan tämän huomioon, kun saavut esitykseen. Aistiyliherkkyydet pyritään huomioimaan niin hyvin kuin mahdollista, mutta osallistuminen on kuitenkin omalla vastuullasi.

Esityksestä on mahdollista poistua sekä siihen palata takaisin kesken esityksen. Riittävästä opastuksesta on huolehdittu esityspaikalla, niin että liikkuminen pois esityksestä ja takaisin on mahdollisimman helppoa. Cirkon esitystiloihin on mahdollista tulla tutustumaan ennen esityspäivää. Ota yhteyttä tuotantoassistentti Kaisa Hietaseen, kaisa.hietanen@cirko.fi tai 0504966560.

Kuva tarina Ghost Town -esityksestä

Agit-Cirk & Makeshift Company

Agit-Cirk (FIN) on tuottanut nykysirkusta vuodesta 2005. Ryhmän jäsenet työskentelevät sirkuksen, musiikin ja runouden aloilla. Heidän missionsa on luoda innovatiivista, korkeatasoista, monialaista sirkustaidetta. Heidän esityksiään on nähty Skandinaviassa, Euroopassa, Venäjällä, Uudessa-Seelannissa ja Yhdysvalloissa.

Makeshift Company (UK) tuo etualalle yhteistyöt ja tarinat, yhdistäen sirkuksen ja tanssin tehden teatteriteoksia, podcasteja ja valokuvasarjoja. Heidän edellinen täyspitkä teoksensa, Insomniac’s Fable, sai ensi-iltansa vuonna 2017 ja on kiertänyt Iso-Britanniassa ja Suomessa.

Lue työryhmän haastattelu keväältä 2021

Kesto n. 3,5 h
Sijainti & saavutettavuus Cirko – Uuden sirkuksen keskus
Ikäsuositus 12+
Liput 30/16,50 €
ke 16.3. klo 17:30 pe 18.3. klo 17:30 la 19.3. klo 12:30 la 19.3. klo 17:30 ke 23.3. klo 17:30 to 24.3. klo 17:30 pe 25.3. klo 17:30 la 26.3. klo 12:30 la 26.3. klo 17:30

Työryhmä

Konsepti ja ohjaus

Emma Lister

Konsepti, ohjaus & sirkus

Sakari Männistö

Koreografia, ohjaus & tanssi

Emmi Pennanen

Ohjaus, foley

Heikki Kossi

Ohjaus, mediataide

Aku Meriläinen

Valosuunnittelu

Jessica Hung Han Yun

Taiteellinen suunnittelu ja nukkesuunnittelu

Alice Williamson

Dramaturgi

Jarkko Lehmus