Harjoittelijana Cirkon kevätkaudella

Kevääni Cirkon viestintä- ja markkinointiharjoittelijana oli antoisaa, yllättävää ja opettavaista. Pääsin työssäni tutustumaan suomalaisen nykysirkuksen toimintaan ja kaikkiin taustavoimiin sen takana. Oli ilo huomata, kuinka monipuolista ja rikasta suomalainen nykysirkus on ja kuinka arvostus ja kiinnostus sirkusta kohtaan taiteenlajina on vahvasti kasvussa.

Harjoitteluni aikana vastasin muun muassa Cirkon verkkosivujen ja sosiaalisen median kanavien päivittämisestä. Pääsin myös kuvaamaan Cirkon eri tapahtumia, kirjoittamaan haastatteluita Cirkon blogiin ja markkinoimaan kevätkauden laadukkaita kotimaisia ja kansainvälisiä esityksiä. Popcorn-koneen käyttö tuli myös tutuksi, sillä kevään vauhdikkain keppihevosshow Chevalier veti katsomon täyteen innokkaita lapsivieraita. Chevalierin markkinointi olikin kevääni kohokohtia, sillä valloittava keppihevossirkus vetosi kaikenikäisiin katsojiin ja oli mielestäni oiva esimerkki siitä, kuinka luovaa ja mielikuvituksellista kulttuuria Suomessa tehdään.

Oli myös hienoa päästä hyödyntämään omia kiinnostuksen kohteita ja taitoja harjoittelun aikana. Jo heti ensimmäisten työpäivien aikana olin menossa mukana kuvaamassa tapahtumia ja tuottamassa sisältöä Cirkon eri kanaviin. Oli myös ilo saada tutustua niin suomalaisiin kuin kansainvälisiin sirkustaiteilijoihin ja vaihtaa ajatuksia heidän kanssaan kulttuurista yleisesti kuin myös heidän omasta taiteestaan. Olen todella kiitollinen ja tyytyväinen siihen, että olen saanut olla mukana edistämässä, tukemassa ja tekemässä tunnetuksi nykysirkuskulttuuria Suomessa.

Teksti: Viivi Hämäläinen

Viestintäharjoittelijahakumme on jälleen käynnissä. Tutustu tarkemmin.

Uuden sirkuksen keskus ry on toiminut suomalaisen nykysirkuksen edistäjänä ja kehittäjänä jo vuodesta 2002.

Kaasutehtaankatu 1 (Rakennus 8, Kojehuone)
00540 Helsinki

Postiosoite: Kaasutehtaankatu 1/4
Sähköposti: cirko@cirko.fi

Tilaa uutiskirje