Cirkon syksy pursuaa värejä koko perheelle, humoristista kuolemisen mietiskelyä kuolevaisille ja edullisempia lipun hintoja kaikille

Kesä on puhkeamassa kukkaan ja myös Cirkon syksy versoo uusia tulevaisuuksia kuin kevät konsanaan. Tarjolla on kaksi tunnelmaltaan hyvin erilaista esitystä: siinä missä suomalais-australialaisen Hands some Feetin riemukas koko perheen teos Colorsphere pursuaa värejä, mietiskelee Sivuhenkilöiden herkän humoristinen Luukamari kuolevaisuutta ja kuolemaa. Teoksia voisi monella tapaa ajatella jopa toisiaan täydentävinä vastakohtina. Juuri tämä monimuotoisuus on nykysirkuksen rikkaus taiteenalana.

Uusien teosten lisäksi Cirko tuo kulttuurin pariin myös uusia yleisöjä: Helsingin kaupungin kanssa yhteistyössä toteutettava Kulttuurin kummilapset -hanke tuo Helsingissä vuonna 2022 syntyneet lapset nykysirkuksen ihmeelliseen maailmaan. Taidetestaajat taas kerää taiteen äärelle kahdeksasluokkalaiset ympäri Suomen. Syksyn molemmat teokset ovat myös osa uusia yleisöjä kohti kurottavaa yhteistuotannon ja kiertuetoiminnan malleja kehittävää Loisto-hanketta.

Cirkon keskeinen tehtävä edistää ja kehittää suomalaista nykysirkusta. Uusia yleisöjä tavoitellaan paitsi vauvoista, koululaisista ja ulkomailta, myös tuomalla sirkus lipunhintojen puolesta helpommin kaikkien ulottuville: Kun kaikki muu tuntuu kallistuvan, Cirko laskee lippujensa hintoja! Peruslipun hinta laskee syksyksi aiemmasta 30 eurosta 25 euroon. Kansainvälisten vierailujen kohdalla ( joita on luvassa keväällä 2024 useampia) peruslipun hinta laskee 52 eurosta 42 euroon.

Kaikkein matalimman kynnyksen kotimaisten teosten kokemiseen tarjoaa puolestaan pay what you can -käytäntö, jossa jokaiseen esitykseen on tarjolla rajattu määrä lippuja siihen hintaan, jonka ostaja pystyy maksamaan.

Tervetuloa hämmästyttävän, hykerryttävän, ravisuttavan ja liikuttavan nykysirkustaiteen äärelle!

 

Jarkko Lehmus

Cirkon toiminnanjohtaja