Cirko mukana Valitse vastuullisemmin -palvelussa

Cirko on ollut maaliskuusta lähtien mukana Helsingin kaupungin Valitse vastuullisemmin -palvelussa. Vastuullisuuden kriteeristössä otetaan huomioon niin ekologiset kuin sosiaaliset näkökohdat.

Cirkossa on arvostettu ekologista, sosiaalista ja taloudellista vastuullisuutta mennäkin vuosina, mutta kahden viime vuoden aikana olemme pyrkineet aktiiviseen kehitykseen. Cirkon kestävyyssuunnitelmaa puskettiin eteenpäin viime syksystä lähtien ja kysyimme muun muassa kävijöiltämme toimintamme kestävyydestä. Henkilökuntamme työsti suunnitelmaa intensiivisesti kestävän kehityksen työpajassa mennä tammikuussa, ja julkaisemme tuon työn kypsät marjat tulevana syksynä.

Viime vuoden kesäkuussa laadimme tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman, jota on jatkuvasti kehitetty siitä lähtien. Keväällä sovimme turvallisemman tilan periaatteistamme sekä työstimme sopimattoman käytöksen raportoinnin ja siihen puuttumisen toimintaohjeitamme, jotka viimeistelemme henkilökunnan elokuisessa työpajassa ennen julkaisua. Lisäksi olemme kehittäneet saavutettavuus- ja esteettömyystietojamme.

Valitse vastuullisemmin -palvelu auttaa valitsemaan kestävämpiä tapoja elää ja viihtyä Helsingissä. Se siivilöi MyHelsinki.fi:n sisällöstä vastuullisempia palveluja. Kesäkuussa 2019 julkaistu versio on palvelun pilotti, joka laajenee vuoden 2020 aikana ja tulevaisuudessa tulee sisältämään vastuullisia vaihtoehtoja ravintoloista aina liikkumiseen asti.

Palvelun kivijalkana toimivat Helsingille räätälöidyt vastuullisempien valintojen kriteerit, jotka on kehitetty yhdessä ajatushautomo Demos Helsingin sekä paikallisten sidosryhmien ja vastuullisuusasiantuntijoiden kanssa. Palvelun kriteeristöön tapahtumapaikoille pääset tutustumaan täältä.

Uuden sirkuksen keskus ry on toiminut suomalaisen nykysirkuksen edistäjänä ja kehittäjänä jo vuodesta 2002.

Kaasutehtaankatu 1 (Rakennus 8, Kojehuone)
00540 Helsinki

Postiosoite: Kaasutehtaankatu 1/4
Sähköposti: cirko@cirko.fi

Tilaa uutiskirje