TIEDOTE: Jäntti & Venna: Ballantine Scale – Love Hurts

Sirkustaitelija Ilona Jäntin ja Aino Vennan muodostaman Jäntti & Venna -duon uusi Ballantine Scale -teos saa preludin tänään, kun uunituore Aino Venna for Ballantine Scale: Love Hurts -video julkaistaan.

Preludi

Aino Venna for Ballantine Scale: Love Hurts
Theofanis Kavvadaksen ohjaamalla, 16 mm filmille kuvatulla videolla nähdään koti- ja ulkomailla ansioituneen ilma-akrobaatti Ilona Jäntin eteeristä koreografiaa rengasstrapetsilla. Boudleaux Bryantin säveltämän ja sanoittaman Love Hurts -hittiklassikon uudessa sovituksessa on kuultavissa kaikuja David Lynchin elokuvista, ja se antaa viitteitä Aino Vennan ensi vuonna ilmestyvän levyn tyylilajista. Esityksenä Ballantine Scale kutsuu yleisön teatteritilaan luotuun mystiseen maailmaan, suureen valkeaan telttaan meren rannalle. Duon muiden yhteisteosten tapaan se yhdistää sirkusta ja musiikkia saumattomasti sekä pyrkii kuljettamaan katsojan irti tästä ajasta ja paikasta. Tutkiessaan ulko- ja sisätilan rajapintaa, luontoa ja kulttuuria sekä päivän ja yön taitekohtaa Ballantine Scale herättää kysymyksen, muuttaako auringon laskettua saapuva hämärä maailman kenties pysyvästi? Ballantine Scale saa ensi-iltansa Englannissa syksyllä 2019 ja nähdään Lontoossa ja Bristolissa lokakuussa. Suomessa esitys nähdään loka-marraskuussa Cirkossa ja tammikuussa 2020 Valve-salissa Oulussa. 

Taustaa

Ilona Jäntti ja Aino Venna ovat työskennelleet yhdessä vuodesta 2015, jolloin ensi-iltansa saanut Yablochkov Candle kiertää vieläkin Eurooppaa. Viimeksi se nähtiin kesällä 2019 Hampurissa. Myös Jäntti & Venna -duon 2018 Talvipuutarhan Palmusalissa nähty Orangerie oli menestys monella mittapuulla ja palasi yleisön pyynnöstä uusin esityksin Töölönlahdelle keväällä 2019. Kesällä 2019 Jäntti & Venna olivat mukana Helsingin kaupungin Kalasataman ympäristötaidetapahtumassa teoksellaan Aramid. Lokakuussa heidän uusi näyttämöteoksensa Ballantine Scale saa ensi-iltansa Lontoossa ja Bristol Circus City -festivaalilla Englannissa. 

Esitykset:
Lontoo
Bristol
Helsinki
Oulu tammikuu 2020 Valvesali, lipunmyynti TBA

Lisätietoja:
Katja Mentula
markkinointi- ja viestintäpäällikkö 
katja.mentula@cirko.fi