Sirkustaide ja ekokriisit -keskustelutilaisuus 8.12.

Miten ilmastonmuutos näkyy sirkustaiteessa?
Mitä on sirkustaiteilijan ympäristövastuu?
Tuleeko sirkustaiteen pelastaa maailma vai maailma pelastaa sirkustaiteen vuoksi?

Sirkusryhmä Blind Gut Company järjestää yhteistyössä Cirko – Uuden sirkuksen keskuksen ja Sirkuksen tiedotuskeskuksen kanssa keskustelutilaisuuden sirkustaiteen suhteesta nykyiseen ekokriisien aikaan. Tarkoitus on tuoda sirkustaiteilijoita pohtimaan yhdessä, minkälaisia haasteita ja toisaalta mahdollisuuksia ekokriisit tuovat mukanaan sirkustyöhön. Tilaisuus on suunnattu jokaiselle, joka on joskus miettinyt, kuinka ottaa ympäristö tai muuttuva maailma huomioon omassa työssään, innostunut tai ahdistunut aiheesta.

Tilaisuudessa paneudutaan yhdessä muutoksen tuomiin haasteisiin, joita kaikki joutuvat työssään ja muussa elämässään miettimään tai vähintään aktiivisesti työntämään pois mielestään. Tapahtumassa ei tuomita muita tai kiilloteta omaa ekokilpeä vaan ollaan yhdessä asian äärellä ja pohditaan erilaisia näkökulmia ja vaihtoehtoja. Tilaisuus antaa mahdollisuuden kuulla muiden kokemuksia, jakaa omia ja rakentaa yhdessä uusia visioita.

Ohjelma

Alustuspuheenvuorot
Sirkustaiteilija Saana Peura: “Mikä ekokriisi?”
Sirkustaiteilija Tuomas Vuorinen: “Case Blind Gut Company ja ympäristö”
Taiteilija-väitöskirjatutkija Sonja Salomäki: “Taide ja taiteilijat ilmastonmuutoksen aikakaudella”

Paneelikeskustelu
Mukana sirkustaiteilija Jenny Mansikkasalo, sirkustaiteilija Olli Vuorinen, Cirkon tekninen tuottaja/valosuunnittelija Jere Mönkkönen ja taiteilija-väitöskirjatutkija Sonja Salomäki
Moderaattoreina sirkustaiteilijat Tuomas Vuorinen ja Inga Björn

Yleisön kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita läpi keskustelun.

Osallistuminen

Keskustelutilaisuus järjestetään tiistaina 8.12. klo 17-19 Zoomissa. Linkki striimiin lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse ennen tapahtumaa, ja tallenne on katsottavissa viikon ajan tapahtuman jälkeen.
Ilmoittaudu tapahtumaan täällä: https://forms.gle/AeyVutvKnkw3jzQK7.

Ennakkokysely

Virittäydy aiheen äärelle ja täytä ennakkokysely tilaisuutta varten osoitteessa https://forms.gle/2gtY54M1CDDKV2wB7.

Paneelikeskustelu pohjautuu kyselyssä esitettyihin väitteisiin ja niistä nouseviin ajatuksiin. Kysely koostuu tusinasta kyllä/ei-väittämästä, joten sen täyttäminen vie vain hetken. Kyselyyn voi hyvin vastata, vaikkei osallistuisi tilaisuuteen. Kiitos vastaajille!

FB-tapahtumaan