RESIDENSSI: Kadonneen jäljillä

Syys-lokakuun vaihteessa pariakrobaatit Jenni Lehtinen ja Sasu Peistola eli Inni & Sasu työstivät tulevaa koko perheen teostaan Kadonnut Cirkon residenssissä. Ystävyys, toisen kohtaaminen ja yksinäisyys ovat uuden koko perheen esityksen kantavia teemoja. Inni & Sasu kertoivat teoksen taustoista, ensimmäisen residenssin tutkimuskohteista sekä onnistuneen residenssikokemuksen edellytyksistä.

Miten residenssissä työstämänne teos Kadonnut sai alkunsa?

Olemme tehneet useamman nykysirkusteoksen ja osa niistä sopii myös koko perheelle. Emme kuitenkaan ole tehneet vielä pelkästään koko perheelle tai lapsille suunnattua esitystä ja halusimme laajentaa repertuaariamme myös tälle alueelle.

Mitkä ovat uuden teoksenne kantavia teemoja?

Kadonneen kantavia teemoja ovat ystävyys, toisen kohtaaminen ja yksinäisyys.

Uusi teoksenne on lapsille suunnattu – miten tämä muuttaa tekemistänne vai muuttaako lainkaan?

Haluamme tehdä teoksen lapsille, mutta on tärkeää, että myös aikuiset viihtyvät. Teoksesta tulee visuaalinen, oivaltava ja akrobaattisesti korkeatasoinen.

Lapsille ja koko perheelle suunnatussa esityksessä pitää ottaa huomioon tiettyjä seikkoja äänisuunnittelussa, dramaturgiassa ja valosuunnittelussa. Esityksestä ei saa tehdä liian synkkää, pelottavaa tai hidastempoista. Siinä tulee olla sopivasti jännittäviä ja oivaltavia tai nokkelia kohtia, jotka toimivat myös aikuisille. Teoksen rytmin tulee olla sopivan lyhyt tempoista ja kohtausten tulee vaihdella oikeassa suhteessa. 

Mitä tutkitte residenssinne aikana ja minkälaisia tuloksia saitte tutkimuksistanne?

Tutkimme valojen ja lavasteiden keskinäistä suhdetta, loimme teokseen liikemateriaalia ja etsimme sisältöä kohtauksiin. Löysimme teokselle uusia kohtauksia ja pääsimme alkuun rakenteen kanssa. 

Mitkä ovat mielestänne avaimet onnistuneeseen residenssiin?

Suunnittelu, aikataulutus ja keskittyminen.

Tutustu Kadonneeseen