Kutsu: Miten vahvistamme sirkuksen ja tanssin tuotanto- ja kiertueympäristöä?

Keskustelutilaisuus Cirkolla 6.5. klo 14–16

Teosten elinkaarten pidentämiseksi sekä taiteellisen ja tuotannollisen työn taloudellisen ja sosiaalisen kestävyyden lisäämiseksi tarvitaan huomattavasti nykyistä enemmän kiertuetoimintaa ja yhteistuottamista sirkuksen ja tanssin aloilla. Kotimaisen tanssin ja sirkuksen tuotantoympäristö on kuitenkin hauras ja kentällä on tuottajavaje. Myynti- ja promootiotyön osaaminen ja markkinoinnin resursointi ei ole riittävällä tasolla, ja alojen välittäjäporras on ohut eikä teosvälitystoiminnalle ole löytynyt kestävää toimintamallia.

Muun muassa näitä aiheita on pohdittu Loisto-kehittämishankkeessa. Loisto on Zodiak – Uuden tanssin keskuksen, Cirko – Uuden sirkuksen keskuksen ja Tanssin talon yhteinen hanke, jossa tavoitteena on kehittää tanssin ja sirkuksen tuotanto- ja kiertueympäristöjä ja kansainvälistymistä. Hanketta on tehty Jane ja Aatos Erkon proof-of-concept -rahoituksella vuosina 2022–2024.

Tervetuloa Cirkolle ma 6.5. klo 14-16 kuulemaan Loisto-hankkeen selvitystyön tuloksista, pohtimaan sirkuksen ja tanssin yhteistuotanto- ja kiertuetoiminnan kehittämistarpeita ja keskustelemaan yhdessä konkreettisista ratkaisumahdollisuuksista.

Tilaisuus järjestetään Sirkuksen ja tanssin tiedotuskeskuksen ja Cirkon kulttuuripoliittisen selonteon valmisteluun liittyvän keskustelun jälkeen samassa tilassa. Tilaisuuksien keskustelujen teemat täydentävät toisiaan ja toivommekin, että mahdollisimman moni pystyy osallistumaan molempiin tilaisuuksiin!

Tilaisuuden kieli on suomi ja se on suunnattu sirkuksen ja tanssin taiteilijoille, tuottajille ja muille alojen kiertue- ja tuotantotoiminnasta kiinnostuneille tahoille.

Aikataulu

13.30 Kevyt lounas tilaisuuteen osallistuville

14.00 Loisto-hankkeen selvitystyön tulokset ja ratkaisumahdollisuudet

14.30  Paneelikeskustelu kiertuetoiminnasta ja yhteistuotannoista.
| Paneelikeskustelijat täydentyvät myöhemmin.

15.30 Avointa keskustelua ja tilaisuuden yhteenveto

16.00 Tilaisuus päättyy

Ilmoittautuminen 2.5. klo 15.00 mennessä lounastarjoilun (veg, gl) mitoittamiseksi. Loisto-hanke tarjoaa lounaan.

Linkki ilmoittautumiseen: https://forms.gle/xGGUdFmVHoZFACaA6

Tilaisuutta on mahdollista seurata etäyhteyksin (Zoom), mutta keskusteluun ei pysty osallistumaan etänä.

Voit tutustua etukäteen tehtyyn selvitystyöhön:  https://www.zodiak.fi/sites/default/files/hanke/2023-06/Loisto_taitto_web.pdf