Kulttuurin kummilapset

Jokaisella vuonna 2020 tai sen jälkeen syntyvällä helsinkiläisellä lapsella on oma kulttuurikummi. Kulttuurikummi kutsuu lapsen joka vuosi vähintään kahteen tapahtumaan. Tapahtumat suunnitellaan lapsen kehitysvaiheelle sopiviksi ja ne tukevat koko perheen hyvinvointia.

Kulttuurikummi määräytyy lapsen syntymävuoden mukaan. Mukana on yli 30 taide- ja kulttuuritoimijaa. Kulttuurikummit kehittävät toimintaa yhdessä mukana olevien perheiden, äitiys- ja lastenneuvoloiden sekä varhaiskasvatuksen asiantuntijoiden kanssa. Kummius jatkuu siihen asti, kunnes lapsi aloittaa koulun.

Jos lapsi asuu Helsingissä ja on syntynyt vuonna 2020 tai sen jälkeen, hänet voi ilmoittaa kummilapseksi osoitteessa kummilapset.hel.fi

Vuonna 2022 syntyvien lasten kummeina toimivat Cirko – uuden sirkuksen keskus, Hotelli- ja ravintolamuseo, Suomen valokuvataiteen museo, Tanssin talo, Tanssiteatteri Hurjaruuth ja Teatterimuseo

Tapahtumat ovat perheille maksuttomia. Kulttuurin kummilapset -palvelua hallinnoi Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ja sitä tukee Jane ja Aatos Erkon säätiö.

Kulttuurikummit ja Cirko:

Meritähdenlento on pehmeästi pyörteilevä sirkusmatka meren pohjalta kohti pintaa. Vedenalaisessa maailmassa seikkailevat kahden esiintyjän lisäksi muun muassa leikkisät kalat, mystiset meduusat ja värikkäät korallit. Vauva pääsee nauttimaan meren syleilystä katsellen, kuunnellen ja tunnustellen turvallisessa ympäristössä.

Teoksen tuottavat yhteistyössä Cirko – Uuden sirkuksen keskus ja sirkusryhmä Blind Gut Company. Blind Gut Companyn sirkustaiteilijat Inga Björn, Saana Peura ja Tuomas Vuorinen vastaavat teoksen suunnittelusta ja toteutuksesta.

Kevätkauden esitykset järjestetään 13.5. alkaen kulttuurikeskuksissa ja leikkipuistoissa ympäri Helsinkiä. Syyskauden esitykset järjestetään syyskuussa Cirkossa sekä marraskuussa helsinkiläisissä kulttuurikeskuksissa.

Esityksen kesto: 30 minuuttia.

Esityksiin mahtuu 15 kummilasta ja 15 aikuista.

Lisätietoja, tarkemmat esiintymisajat ja ilmoittautumiset: https://kummilapset.hel.fi/