Kulturens fadderbarn

Alla barn i Helsingfors som är födda 2020 och därefter har en egen kulturfadder.
Kulturfaddern bjuder in barnet till minst två evenemang per år. Evenemangen planeras så att de passar barnets utvecklingsnivå, och de stöder hela familjens välmående.
Kulturfaddern bestäms enligt barnets födelseår. Det finns över 30 konst- och kulturaktörer. Kulturfaddrarna utvecklar verksamheten tillsammans med familjerna, mödra- och barnrådgivningsbyråerna samt experter inom småbarnspedagogiken. Fadderskapet fortsätter tills barnet börjar skolan.

Om barnet bor i Helsingfors och är fött 2020 eller därefter kan du anmäla hen till fadderbarn på adressen kummilapset.hel.fi
Evenemangen är avgiftsfria för familjerna.

Kulturfaddrarna för Helsingforsbebisar som föds 2022 är:
Cirko – centrumet för nycirkus, Hotell- och restaurangmuseet, Dansens hus Helsingfors, Finlands fotografiska museum, Dansteatern Hurjaruuth och Teatermuseet

Tjänsten Kulturens fadderbarn administreras av Helsingfors kultur- och fritidssektor och stöds av Jane och Aatos Erkkos stiftelse.

Kulturens fadderbarn och Cirko:

Meritähdenlento (Sjöstjärnfal) är en mjukt virvlande cirkusresa från havsbottnen till ytan. Med på äventyret i undervattensvärlden är de två uppträdarna och bland annat lekfulla fiskar, mystiska maneter och färggranna koraller. Bebisarna får njuta av havets omfamning genom att titta, lyssna och känna i en trygg miljö.

Verket samproduceras av Cirko – Centrumet för nycirkus och Blind Gut Company.Gruppens cirkusartister Inga Björn, Saana Peura och Tuomas Vuorinen ansvarar för verkets planering och förverkligande.

Vårsäsongens föreställningar ordnas från och med den 13.5. i kulturcentrum och lekparker runtom i Helsingfors. Höstsäsongens föreställningar ordnas i Cirko och i november även i kulturcentrum i Helsingfors.

Längd: 30 minuter

Kapacitet: 15 Kulturens fadderbarn och 15 vuxen

Mer information från tidtabell och anmälning: https://kummilapset.hel.fi/