Haku auki: Taiteellisen Ajattelun Akatemia alkaa jälleen syksyllä 2022!

Taiteellisen Ajattelun Akatemia (TAA) alkaa jälleen syksyllä 2022! TAA on Cirkon ja Taideyliopiston toteuttama lukuvuoden kestävä opintokokonaisuus, joka tähtää kompositionaalisen ja dramaturgisen ajattelun kehittämiseen sekä taiteidenvälisen vertaisoppimisen edistämiseen. TAA tuo eri esittävien taiteiden tekijöitä oppimaan yhdessä ja toisiltaan luovassa, rakentavassa ja keskustelevassa ilmapiirissä.

Lukuvuonna 2022–2023 kokonaisuutta luotsaavat nykysirkustaiteilija, esiintyjä Salla Hakanpää ja dramaturgi, esiintyjä Per Ehrström.

Opintokokonaisuuteen valitaan 20 opiskelijaa, joista max. 4 on Taideyliopiston maisteriopiskelijoita. Maisteriopiskelijoille opinnot ovat maksuttomia.

Opintokokonaisuus rakentuu esitysten katsomisesta, ohjatuista keskusteluista, kirjallisista tehtävistä sekä ryhmäharjoitteista. Opintokokonaisuus vahvistaa osallistujien kykyä avata teoksen dramaturgiaa ja kompositiota sekä voimaannuttaa heitä perustelemaan omia näkökulmiaan ja ymmärtämään muita näkökulmia. Lähiopetusjaksot kehittävät osallistujien tietoisuutta heidän omasta katsomisen ja kokemisen tavastaan ja historiastaan sekä auttavat heitä rakentamaan tapoja ja kieltä, joilla purkaa havaintoaan ja keskustella sekä kirjoittaa siitä. Esityksen rakenteen hahmottamisen sekä dramaturgisten ja kompositionaalisten havaintojen kautta opintokokonaisuus ohjaa osallistujia löytämään työkaluja omaan taiteellisen työskentelyyn. Viimeisen lähiopetusjakson ryhmä viettää Cirko – Uuden sirkuksen keskuksen Maneesi-salissa työstäen yhdessä vapaamuotoista demo-esitystä.

Hakuaika kokonaisuuteen on elokuussa 4.-24.8.2022. Lue lisää ja hae mukaan:

OPINTOPOLUN HAKUOHJEET: