HAASTATTELUSSA: Cirkon uusi vastaava tuottaja Salla Kurronen

Salla Kurronen on kulttuurituottaja (AMK), jolla on vahva kokemus esittävän taiteen, kaupunkitapahtumien ja festivaalien tuottamisesta. Salla siirtyy Cirkolle Pragma Helsingin tuotantopäällikön tehtävästä.

Onnea! 

Kiitos!

Miten tähän on päädytty?

Olen aiemmalta koulutukseltani toimintaterapeutti, mutta vajaa kymmenen vuotta sitten aloin miettiä mitä oikeasti haluan tehdä, kun kasvan isoksi. Päädyin vaihtamaan vakityöni nuorisokodissa kulttuurituottajan opintoihin, joissa yhdistyi intohimoni kohde eli kulttuuri asiaan jossa olen hyvä, eli asioiden organisointi ja ihmisten kanssa oleminen. Ensimmäinen harjoittelupaikkani oli itseasiassa 2015 täällä Cirkolla.

No millainen harjoittelu se oli?

Suoraan syvään päätyyn Cirko-festivaalin sirkustelttatuotantoon! Se oli ihanan kaoottista ja hupsua! Jatkossa on pyrkimys keskittyä kaaosta enemmän ihanuuteen.

Entä harjoittelun jälkeen?

Vuonna 2016 aloitin Juhlaviikoilla tuotantoharjoittelijana ja 2020 niin sanotusti eläköidyin vastaavana tuottajana. Pääsin tekemään hienoja tapahtumia osana esittävän taiteen ja kaupunkitapahtumien tiimiä. Samanaikaisesti toimin ensin tuottajana ja myöhemmin tuotantapäällikkönä Baltic Circle teatterifestivaalilla. Noina vuosina myös Cirko tuli paremmin tutuksi, sillä Cirko oli pitkään yksin Balticin venue. Ja sitten väleissä tein paljon alan freelance-töitä esittävän taiteen ryhmien kanssa. Viimeiset puolitoista vuotta toimin esittävän taiteen myynti- ja tuotanto-organisaatio Pragma Helsingin tuotantopäällikkönä. Sirkuksen tiedotuskeskuksen hallituksessa olen ollut vuodesta 2017 alkaen, ja se on toiminut hyvänä havaintoasemana suomalaiseen sirkuskenttään ja sen kehitykseen.

Mikä Cirkossa kiinnostaa?

Rakastan sirkusta taiteenlajina! Ja mikä olisikaan parempi työpaikka, kuin suomalaisen nykysirkuksen kehityskeskus. Cirkossa pääsen työskentelemään monipuolisesti kiinnostavissa työtehtävissä, joista yhtenä tärkeimpänä pidän Cirkon kehittämistä monin tavoin kestävään ja avoimeen suuntaan. Odotan, että pääsemme kehittämään Cirkosta yhä vahvempaa toimijaa ja Suvilahdesta tilaa, jossa sirkustaide saa tulevaisuudessakin kukoistaa.

Onko vielä jotain mitä lukijoiden olisi hyvä tietää?

Osa työajastani menee  Zodiakin ja Tanssin talon kanssa tehtävään Loisto-kehityshankkeeseen. Hankkeen avulla on tarkoitus vahvistaa ja luoda kestäviä tulevaisuuden toiminta- ja tuotantomalleja taiteilijoiden kansainvälistymiseen ja yhteistyöhön tuotanto- ja esitysalustojen kanssa. Pidän hanketta tärkeänä ja olen otettu, saan olla siinä mukana!

Kerro vielä jotain itsestäsi?

En osaa (vielä) tehdä kärrynpyörää, mutta joka kesä harjoittelen sitä kesä-Suomessa pehmeällä nurmikolla. Vapaa-ajalla vietän aikaa salilla, metsässä, sohvalla, hoploppeillen kummilasten – joita on monta – kanssa ja kulttuurin parissa.