Recover Laboratory: Satamiljoonaa prosenttia: yökävely

Recover Laboratory: Satamiljoonaa prosenttia: yökävely

Hypnoottinen kesäyön kävely

Satamiljoonaa prosenttia: yökävely kuljettaa katsojaa keskellä Suomen kauneinta suvea, pitkin Suvilahden betoniviidakkoa. Kokemuksellinen kävelyteos johdattaa kokijan surrealistiseen välitilaan, joka on toiveikas alkusoitto tulevalle. Kuulaan kesäyön hetkellä mitä vain voi tapahtua. Kohta annetaan ja otetaan satamiljoonaa prosenttia!

Kuvataiteilijan, rumpalin ja sirkustaiteilijan luoma absurdi teos on eräänlainen peilikuva, u-käännös, kiehtova esitys huomion antamisesta näyttämöksi muuttuneessa kesäyössä. Teos on pandemiaturvallinen, ensimmäinen osa teossarjasta, joka huipentuu kesällä 2022 ensi-iltansa saavaan näyttämöteokseen Satamiljoonaa prosenttia, joka on äärimmilleen viety kilpailu huomiosta esiintymislavalla.

Yökävely sai alkunsa pandemian keskellä, kun ryhmän pitkään työstämää Satamiljoonaa prosenttia -näyttämöteosta ei voitu esittää ja paikkasidonnaisiin teoksiin erikoistunut ryhmä ei tyytynyt näyttämölle rakennetun teoksen livestriimaamiseen. Kävelyteoksesta rakentui näyttämöesityksen kiehtova vastakohta. Se on hypnoottinen teos huomion antamisesta kesäyössä. Tässä teoksessa katsojasta tulee osallistuja, ympäristö muuttuu näyttämöksi ja katsojan huomio kohdistuu esiintyjän sijasta ympäröivään maailmaan.

Kesäyön kävely on helsinkiläisen monitaidekollektiivi Recover Laboratoryn tyhjentävä vastaus pitkittyneeseen ja karvoja nostattavaan koronatilanteeseen.

Osallistuaksesi tarvitset älypuhelimen, toimivan nettiyhteyden ja omat kuulokkeet. Huomioithan että esitys on suomenkielinen. Teos sisältää vapaata vaeltelua. Reitti kulkee kaupunkitilassa Suvilahden alueella, ja teokseen on mahdollista osallistua myös pyörätuolilla kulkien. Tarkemmat tiedot ja tiedustelut saavutettavuuteen liittyen hello@recoverlaboratory.com.

Huom! Lipun mukana saat linkin osoitteeseen, jonne tarkemmat osallistumisohjeet ja esityksen aloituspaikka päivittyvät 28.5. Luethan ohjeet tarkkaan ennen saapumista esitykseen.

Teoksen toteuttamista ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus, Helsingin kaupunki ja Samuel Huberin taidesäätiö.

Recover Laboratory

Immersiivisiin ja monitaiteisiin elämyksiin keskittynyt helsinkiläinen Recover Laboratory kutsuu katsojat kokemaan taiteen kokonaisvaltaisesti ja useimmiten myös maankuoren alle. RecLabin ytimen, Sofi Häkkisen, Miradonna Sirkan ja Inna Huttusen pulppuilevan mielikuvituksen, tuloksena on syntynyt kiehtovia nykytaiteen ja nykysirkuksen yhteentörmäyksiä. Seuraavaksi kolmikko ottaa mukaansa rumpali Aleksi Kinnusen ja vanteet, sillä tähtäimessä on valloittaa maan päällä sijaitsevat blackbox-näyttämöt.

Kesto 60–75 min
Sijainti & saavutettavuus Suvilahti, mahdollista osallistua myös pyörätuolilla kulkien
Ikäsuositus yli 15-vuotiaat
Liput 16,50/30 €
to 3.6. klo 23:59 pe 4.6. klo 23:59 la 5.6. klo 23:59 ti 8.6. klo 23:59 ke 9.6. klo 23:59 to 10.6. klo 23:59 pe 11.6. klo 23:59 la 12.6. klo 23:59

Työryhmä

Konsepti, käsikirjoitus

Miradonna Sirkka, Sofi Häkkinen, Aleksi Kinnunen

Esiintyjät

Miradonna Sirkka, Aleksi Kinnunen

Kuvataiteilija & Sifi

Sofi Häkkinen

Äänisuunnittelu

Aleksi Kinnunen

Tekninen toteutus

Samuli Kivelä, Arto Kostet

Trumpetti

Aki Himanen

Valot

Alina Pajula

Puvustus

Hanna Herva

Videokuvaus

Iida-Liina Linnea

Mielipiteet

Emma Kunnas

Tuotanto

Inna Huttunen / Recover Laboratory

Dramaturginen tuki

Jarkko Lehmus / Cirko