NouNous Festival: The Divine Lie

NouNous Festival: The Divine Lie

The Divine Lie – Jumalaton Valhe teoksen innoituksen lähteenä on Anna Kortelaisen kirja Levoton Nainen – Hysterian kulttuurihistoria ja sen kuvaukset hysteriapotilaiden hypnoosinäytöksistä ja ilmiöistä sen ympärillä.

Tragikomedia vie katsojan hermoparantolan päivittäisiin rutiineihin ja arkeen sekä tähtipotilaiden esittämien absurdien kohtausten äärelle. Samankaltaisina toistuvat päivät ja tiukka kontrolli luovat ristipaineen, jossa sankarillisten ja sinnikkäiden hahmojen haaveet, toiveet ja voimainponnistukset yltyvät vimmaisen häpeämättömiksi ja aistillisiksi, määritellen ehkä kauneudenkin uudestaan. Työryhmän yhteistyönä luoma teos liikkuu eri taiteenalojen rajapinnoilla. Monitaiteellinen työryhmä koostuu klovnerian, tanssin, corporeal mimen, musiikin ja visuaalisen alan taiteilijoista. Teoksen ohjauksesta vastaa Pirjo Yli-Maunula, tähtipotilaina nähdään Jenni Kallo, Ona Kamu, Kaisa Niemi, Tuovi Rantanen ja Hanna Terävä. Valosuunnittelusta vastaa Sofia Palillo, äänisuunnittelusta Hanna Rajakangas, musiikista Ona Kamu sekä lavastuksesta ja puvustuksesta Heidi Kesti.

Kesto 60 min.
Sijainti & saavutettavuus Cirko
Ikäsuositus + 12
Liput 25/20/16,50 €
to 1.12. klo 20:00 la 3.12. klo 20:00 su 4.12. klo 19:00

Työryhmä:

Ohjaus:

Pirjo Yli-Maunula

Esiintyjät:

Jenni Kallo, Ona Kamu, Kaisa Niemi, Tuovi Rantanen ja Hanna Terävä

Valosuunnittelu:

Sofia Palillo

Äänisuunnittelu:

Hanna Rajakangas

Musiikki:

Ona Kamu

Puvustus ja lavastus:

Heidi Kesti

Tuotanto:

Kallo Collective

Yhteistyössä:

Flow sirkus ja Cirko - uuden sirkuksen keskus

Tukijat:

Alfred Kordelinin säätiö, Jenny & Antti Wihurin rahasto, Koneen säätiö, MES, Niilo Helanderin säätiö, Oulun Valistustalorahasto, Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus

Kiitokset:

Hiljaisuus residenssi, Valvesali