Kallo Collective: The Divine Lie – Jumalaton Valhe

Kallo Collective: The Divine Lie – Jumalaton Valhe

The Divine Lie – Jumalaton Valhe on palkitun Kallo Collectiven uusi tragikomedia, jonka innoituksen lähteenä on Anna Kortelaisen kirja Levoton Nainen – Hysterian kulttuurihistoria ja sen kuvaukset hysteriapotilaiden hypnoosinäytöksistä ja ilmiöistä sen ympärillä.

Teos vie katsojan hermoparantolan päivittäisiin rutiineihin ja arkeen sekä tähtipotilaiden esittämien absurdien kohtausten äärelle. Samankaltaisina toistuvat päivät ja tiukka kontrolli luovat ristipaineen, jossa sankarillisten ja sinnikkäiden hahmojen haaveet, toiveet ja voimainponnistukset yltyvät vimmaisen häpeämättömiksi ja aistillisiksi määritellen ehkä kauneudenkin uudestaan. The Divine Lie -nimi viittaa julkihysteerisenä artistina tunnettuun Sarah Bernhardtiin ja hänestä käytettyyn määritelmään ”jumalainen valhe” (divine lie). ”Olen valhe, joka sanoo totuuden”, hän julisti.

Työryhmän yhteistyönä luoma teos liikkuu eri taiteenalojen rajapinnoilla. Monitaiteellinen työryhmä koostuu klovnerian, tanssin, corporeal mimen, musiikin ja visuaalisen alan taiteilijoista. Teoksen ohjauksesta vastaa Pirjo Yli-Maunula, tähtipotilaina nähdään Reetta Honkakoski, Jenni Kallo, Ona Kamu, Tuovi Rantanen ja Hanna Terävä. Valosuunnittelusta vastaa Sofia Palillo, äänisuunnittelusta Hanna Rajakangas, musiikista Ona Kamu sekä lavastuksesta ja puvustuksesta Heidi Kesti. Teos on Kallo Collectiven tuotantoa.

Kesto 60 min
Sijainti & saavutettavuus Cirko – Uuden sirkuksen keskus
Ikäsuositus +12
Liput 30/16,50 €
ke 17.11. klo 19:00 to 18.11. klo 19:00 pe 19.11. klo 19:00 la 20.11. klo 19:00 su 21.11. klo 15:00

Työryhmä

Ohjaus

Pirjo Yli-Maunula

Esiintyjät

Reetta Honkakoski, Jenni Kallo, Ona Kamu, Tuovi Rantanen ja Hanna Terävä

Valosuunnittelu

Sofia Palillo

Äänisuunnittelu

Hanna Rajakangas

Musiikki

Ona Kamu

Puvustus ja Lavastus

Heidi Kesti

Tuottaja

Sari Lakso

Tuotanto

Kallo Collective

Yhteistyössä

Flow sirkus

Tukijat

Alfred Kordelinin säätiö, Jenny & Antti Wihurin rahasto, MES, Niilo Helanderin säätiö, Oulun Valistustalorahasto, Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus