Kallo Collective: The Divine Lie – Jumalaton Valhe

Kallo Collective: The Divine Lie – Jumalaton Valhe

The Divine Lie – Jumalaton Valhe är belönta Kallo Collectives nya tragikomedi som är inspirerad av Anna Kortelainens bok Levoton Nainen – Hysterian kulttuurihistoria och dess skildringar om hysteripatienters hypnosvisningar och fenomenet kring det.

Verket för åskådaren till ett sanatoriums dagliga rutiner och vardag och till absurda akter som stjärnpatienterna utför. Dagarna upprepas som likadana. Den stränga kontrollen skapar ett tryck som förorsakar att de heroiska och ihärdiga gestalternas drömmar, önskemål och ansträngningar växer till ogenerade och sensuella och kanske även definierar skönheten på nytt. Namnet The Divine Lie refererar till den offentligt hysteriska Sarah Bernhardt och definitionen ”gudomlig lögn” (divine lie), som använts om henne. ”Jag är en lögn som säger sanningen”, deklarerade hon.

Verket som skapats som arbetsgruppens samarbete, rör sig i gränsmarken av olika konstformer. Den multikonstnärliga arbetsgruppen består av konstnärer inom clowneri, dans, fysisk mimik, musik och visuell konst. För regin ansvarar Pirjo Yli-Maunula, som stjärnpatienter ses Reetta Honkakoski, Jenni Kallo, Ona Kamu, Tuovi Rantanen och Hanna Terävä. För ljusdesign ansvarar Sofia Palillo, för ljudplanering Hanna Rajakangas, för musiken Ona Kamu och för kostymdesign Heidi Keisti. Verket är producerat av Kallo Collective.

Längd 60 min
Tillgänglighet Cirko – Centrumet för nycirkus
Ålders­rekommendation +12
Tickets 30/16,50 €
ons 17.11. at 19:00 tor 18.11. at 19:00 fre 19.11. at 19:00 lör 20.11. at 19:00 sön 21.11. at 15:00

Arbetsgrupp

Regi

Pirjo Yli-Maunula

På scenen

Reetta Honkakoski, Jenni Kallo, Ona Kamu, Tuovi Rantanen och Hanna Terävä

Ljusplanering

Sofia Palillo

Ljudplanering

Hanna Rajakangas

Musik

Ona Kamu

Costymdesign och scenografi

Heidi Kesti

Producent

Sari Lakso

Produktion

Kallo Collective

I samarbete med

Flow sirkus

Support

Alfred Kordelinin säätiö, Jenny & Antti Wihurin rahasto, MES, Niilo Helanderin säätiö, Oulun Valistustalorahasto, Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus