Esittelyssä sivari ja harjoittelijan tervehdys

Syksyllä Cirko on saanut vahvistusta muun muassa siviilipalvelushenkilön ja viestintäharjoittelijan muodossa.

Kasper on ollut osa Cirkon henkilöstöä nyt muutaman kuukauden ajan. Mitä Cirkolla on tullut puuhailtua tähän mennessä? Kasper vastaa.

”Terve vain. Tämän kirjoittanut todella on Cirkon nykyinen sivari. Palvelusta on takana pian kaksi kuukautta, ja näillä näkymin tulen pyörimään tiloissa aina ensi vuoden elokuun loppuun saakka.

Tähän mennessä työtehtäväni Cirkolla on enimmäkseen käsittänyt valojen ripustamista, esitystekniikan käyttämisen opiskelua sekä satunnaisia nuorelle ihmiselle sopivia juoksevia hommia.

Sivaria edeltävänä aikana olen ollut töissä erinäisissä Helsingin teattereissa, ja vaikkakin työ on tapahtunut itse teatterinteon ulkopuolella, voi sivullisena oppia hahmottamaan nykyistä teatterikulttuuria. Samoin tavoin Cirkolla tapahtuvan esitystoiminnan seuraaminen, on se sitten demojen valmistelua taikka valmiita näytöksiä, lisää omaa tietämystä esittäviin taiteisiin liittyen.”

Lokakuusta joulukuuhun Cirkolla on ollut viestintäharjoittelijana Iida. Tässä reflektointia siitä, mitä näistä kuukausista on käteen jäänyt.

”Aloitin lokakuussa Cirkolla viestintä- ja markkinointiharjoittelijana, ja harjoitteluni on tuotu päätökseen nyt joulun alla kolmen kuukauden jälkeen. Nämä kolme kuukautta ovat menneet nopeasti uusia asioita opetellen ja taitoja kartuttaen. Mukavaa on ollut myös työyhteisö missä työskennellä, opiskeluaikana kun oli tottunut koronan vuoksi kotona etäopiskeluun ja yksikseen puurtamiseen.

On ollut mielenkiintoista olla mukana Cirkon toiminnassa sekä seurata kulttuurialan liikehdintää näköalapaikalta. Nykysirkus taiteenalana on aikaisemmin ollut itselle täysin tuntematon alue, mutta nyt voin sanoa siitäkin tietäväni hippusen enemmän: on ollut hienoa haastatella esimerkiksi residenssissä työskenteleviä taiteilijoita ja näin laajentaa omaa tietämystä alasta.

Koen, että tietotaitoa on näiden kuukausien aikana karttunut, ja että Cirkolta olen saanut hyvät eväät tulevaisuutta ajatellen. Tästä on hyvä jatkaa!”