Dramatic Fields -seminaari 26.10.2021

Baltic Nordic Circus Networkin sirkusdramaturgiaan porautuva Dramatic Fields -hanke alkaa toden teolla lokakuussa. Hankkeen polkaisee käyntiin lokakuun 26. päivä järjestettävä kaikille avoin kick-off-seminaari, ja 27.10.–29.10. hankkeeseen valitut nuoret taiteilijat kokoontuvat työpajaan tutkimaan yhdessä dramatugista prosessia ja kehittämään omia dramaturgisen ja kompositionaalisen ajattelun taitojaan.

Dramatic Fields -hanke perustuu dramaturgisen prosessin perusajatuksiin, joista pääosassa on toisten ihmisten huomioon ottava, kriittinen ja arvostava kuunteleminen. Koko hankkeen sisältö ja toteutus on juontaakin juurensa hankkeeseen osallistuvien nuorten sirkustaiteilijoiden toiveiden ja päämäärien kuuntelemisesta.

Dramatic Fields kutsuu nyt kaikki avoimeen kick-off-seminaariin, joka toteutetaan fyysisessä tilassa Cirkolla että etäyhteyksien kautta lokakuussa 2021. Seminaarin sisältö on luotu yhteistyössä projektin osallistujien kanssa. Se perustuu ideoihin ja aiheisiin, jotka osallistujat ovat tuoneet esille.

Dramatic Fields kick-off-seminaari käsittelee kohtaamista, havainnointia ja tulkintaa sekä luentojen että pienryhmissä toteutettavien harjoitteiden kautta. Seminaarin puhujia ovat Compagnie de Cirque Eian toinen taiteellinen johtaja Francesca Lissia sekä John-Paul Zaccarini ja Alisan Funk DOCH:sta, Tukholmasta.

Seminaariin osallistuminen maksaa 10 €, osallistuminen on ilmaista Dramatic Fieldsin osallistujille sekä projektin yhteistyökumppaneille.

Viimeinen ilmoittautumispäivä seminaariin on perjantaina 22.10.2021.

Ilmoittautumaan pääset täältä:

Jos sinulla on projektiin tai seminaariin liittyviä kysymyksiä, lähetä sähköpostia osoitteeseen dramaturgy@cirkussyd.com.

Aikataulu:

9.30 Event opens

10.00 Welcome words

10.10 Keynote 1 Francesca Lissia: Connecting on a human level

10.30 Discussion

10.50 Keynote 2 John-Paul Zaccarini: Observation & Interpretation

11.10 Discussion

11.30 Exercise 1 (Speaker, listener, observer)

12.15 Exercise 2 (Speaker, listener, observer through movement)

13.00 Break

13.30 Keynote 3 Alisan Funk: Artistic practice as knowledge transmission

13.50 Exercise 3 (Differences of experience & interpretation)

14.30 Reflection

15.00 Thank you!