TIEDOTE: Cirkon syysohjelmisto pursuaa kauan odotettuja kotimaisia ensi-iltoja

Yhteistuotannot Helsingin juhlaviikkojen kanssa avaavat Cirkon ovet pitkän kesän jälkeen. Ilona Jäntti ja Aino Venna tuovat merellistä kesäjuhlatunnelmaa keskelle syksyn pimeyttä. Kate McIntoshin In Many Hands kutsuu moniaistilliselle tutkimusmatkalle.

Syksyllä ohjelmiston käynnistää Sivuhenkilöiden Mun siivet ei mahdu kahvihuoneeseen. Siinä kohtaavat ihmiskunnan kiusallisuus ja rakastettavuus sekä toimiston ekosysteemi. Esitys käyttää apunaan ilma-akrobatiaa, fyysistä teatteria, siipiä, painoa, naurua ja häpeää.

Kalle Nion The Green on vahvan visuaalista teatteria, joka ilmaisee näyttämötaikuuden, videoprojisointejien, elokuvallisten äänten ja asetelmallisten näyttämökuvien avuin. Juurena on keskiaikainen englanninkielinen termi teatterin näyttämölle. Menneestä liutaan nykyaikaan, jossa ostoskeskukset näyttäytyvät temppeleinä ja Youtuben unboxing-videot meditaationa. Se tarkastelee suhdettamme esineisiin yrittäen ymmärtää nykyistä todellisuuttamme, joka ei ole hallinnassamme tai meitä varten.

Sekä Mun siivet ei mahdu kahvihuoneeseen että The Green toteutetaan yhteistyössä Helsingin juhlaviikkojen kanssa. Kumpainenkin saa kantaesityksensä elokuun lopulla Cirkossa osana Juhlaviikkojen ohjelmistoa.

Musiikkia ja ilma-akrobatiaa yhdistelevistä teoksistaan tunnettu Jäntti & Venna -duon Ballantine Scale kutsuu yleisön teatteritilaan luotuun mystiseen maailmaan, suureen valkeaan telttaan meren rannalle. Esitys yhdistää Ilona Jäntin innovatiivista ilma-akrobatiaa Aino Vennan säveltämään ja sovittamaan musiikkiin. Kotimaisen ensi-iltansa 24.10. saava teos tutkii ulko- ja sisätilan rajapintaa, luontoa ja kulttuuria, päivän ja yön taitekohtaa.

Uusiseelantilaisen taiteilija Kate McIntoshin In Many Hands sukeltaa käsinkosketeltavaan ja moniaistilliseen. Se astuu alas lavalta ja kutsuu yleisönsä kokeilemaan, koskettamaan, kuuntelemaan, etsimään ja haistamaan. In Many Hands on laboratorio, tutkimusmatka ja meditaatiohetki, joka houkuttelee osallistujansa tutkimaan ja toimimaan: seuraamaan sekä nenäänsä että uteliaisuuttaan. In Many Hands esitetään marraskuun 12. ja 13. päivä yhteistyössä Baltic Circle -festivaalin kanssa.

Jo kahdenkymmenen vuoden ajan Helsingissä järjestetty 5-3-1 Uuden Jongleerauksen Festivaali laajentaa konseptiaan uuden nimen alla. Taiteellisia ja taiteilijaprosesseja avaava Object tuo Helsinkiin 18.–20.10. sirkustaidetta uudistaneita ja laajentaneita kansainvälisiä ja kotimaisia huipputaiteilijoita. Fyysisen komedian NouNous Festival saapuu joulukuussa jälleen Cirkoon. Kallo Collectiven järjestämä festivaali tarjoilee fyysisen teatterin kotimaista ja kansainvälistä parhaimmistoa.

Koreografi Petri Kekonin uusi ryhmäteos 369° saa ensi-iltansa 22. marraskuuta Maneesi-salissa. Kekonin tuleva teos kokoaa katsojat ja esiintyjät voimallisesti yhden pyörteen, yhteisesti jaetun intensiivisen kokemuksen äärelle.

Lisätietoja: Katja Mentula, 0408215136, katja.mentula@cirko.fi
Syysohjelmiston lehdistökuvat