Cirko mukana Kulttuurin kummilapsissa

Helsingin kaupungin lapsiperheille suunnattu maksuton kulttuuripalvelu, Kulttuurin kummilapset, on saavuttanut suuren suosion helsinkiläisten perheiden keskuudessa. Kulttuurin kummilapsissa on mukana jo lähes 5700 lapsiperhettä. Cirko on yksi vuoden 2022 lasten kummeista.

Cirkon lisäksi vuonna 2022 syntyvien lasten kummeina aloittavat Kaapelitehtaan ja Suvilahden kulttuurikeskuksissa toimivat Tanssin talo, Tanssiteatteri Hurjaruuth sekä Kaapelimuseot, joihin kuuluvat Teatterimuseo, Suomen valokuvataiteen museo ja Hotelli- ja ravintolamuseo. Kummilapset perheineen pääsevät viettämään ikimuistoisia hetkiä tanssin, sirkuksen, teatteri- ja valokuvataiteen sekä ruokakulttuurin parissa.

”Kulttuurin kummilasten perheiltä saamamme palaute on ollut koskettavaa ja siitä näkyy, että yhteiset kiireettömät ja lämminhenkiset hetket kulttuurin parissa ovat olleet perheille erittäin merkityksellisiä ” kertoo Helsingin kulttuurijohtaja Mari Männistö.

Vuonna 2020 ja sen jälkeen syntyvät Helsingissä asuvat lapset voi ilmoittaa mukaan Kulttuurin kummilapsien sivuilla.

Kulttuurin kummilapset on maksuton kulttuuripalvelu helsinkiläisille lapsiperheille. Jokaisella vuodesta 2020 eteenpäin Helsingissä syntyvällä lapsella on kummina oma kulttuuritoimija, joka kutsuu lapsen joka vuosi vähintään kahteen kummilasten kehitysvaiheen mukaan räätälöityyn kulttuuritapahtumaan. Tapahtumat ovat maksuttomia, ja ne tukevat koko perheen hyvinvointia. Kulttuurikummi määräytyy lapsen syntymävuoden mukaan. Kummius jatkuu siihen asti, kunnes lapsi aloittaa koulun. Kulttuurin kummilapset -palvelua hallinnoi Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ja sitä tukee Jane ja Aatos Erkon säätiö.