Belenos tuo valon elämyspalveluun

Belenos Group of Arts on helsinkiläinen tuli- ja valoryhmä, joka on sykähdyttänyt esiintymisillään jo lähes vuosikymmenen. Elämyspalvelussa Belenos on mukana valoshow’llaan Halo, joka yhdistää lumoavat valot tanssiin. Ryhmän perustaja Merilei Mandelin vastasi muutamiin kysymyksiin omasta taustastaan taiteilijana, ryhmän taustoista, inspiraation lähteistään sekä Halon luonteesta.

Kertoisitko ensin lyhyesti itsestäsi artistina?

Olen toiminut flow-taiteilijana täysipäiväisesti yli vuosikymmenen. Oman yrityksen perustin 2010. Belenos Group of Artsin, ammattitason tuli- ja valoshowryhmän, perustin muutamaa vuotta myöhemmin.

Miten kiinnostuksesi alaa kohtaan sai alkunsa? Milloin tiesit, että sinusta tulee esiintyvä taiteilija?

Kiinnostukseni flow-taiteisiin syntyi matkustamisen kautta. Kun palasin Suomeen, sain kutsun yhdistystoimintaan ja esiintyvään tuli- ja valoryhmään. Muutama vuosi myöhemmin tiesin, että haluan tehdä vain flow-taiteita. Löydettyäni vannetanssin 2009 jatkoin matkaani yksin ja perustin yrityksen. Tuohon aikaan esiinnyin duokokoonpanossa. Belenos Group of Artsin perustin muutama vuosi myöhemmin.

Mitkä ovat olleet urasi kohokohtia?

Mikään erityinen tilaisuus ei nyt nouse mieleen, vaikka niitä on kertynytkin useampia vuosien aikana. Nautin pienistä ja isoista tapahtumista. Se on aina kohokohta, kun saa yleisön mukaan esitykseen.

Mitkä asiat inspiroivat sinua?

Inspiraationa toimii esimerkiksi musiikki ja muut esittävän taiteen ammattilaiset. Viimeisintä valoesityskokonaisuutta inspiroi tulevaisuus.

Minkälaiseen tunneskaalaan yleisönne on syytä valmistautua elämystä kokiessa?

Belenos tuo valotaiteen aivan uudella tavalla nähtäväksi ja koettavaksi. Käytämme alamme parhaita valovälineitä, joista osa on tietokoneella ohjelmoitavia. Esityskokonaisuuksissa yhdistyy flow-taiteille tyypillinen virtaava liike ja välinemanipulaatio. Belenoksen valoesityksiä on kuvailtu muun muassa lumoaviksi.

Tutustu Elämyspalveluun