OuNous Festival

OuNous Festival

fyysisen komiikan festivaali 7.–10.12.2023

NouNous on nyt OuNous!

Kallo Collectiven vuodesta 2017 järjestämä NouNous Festival on kansainvälinen sanaton fyysisen komiikan festivaali. Yllättävää kyllä, tänä vuonna komiikan lisäksi on tarjolla myös sanoja! Ja kun rikomme omia sääntöjämme, täytyy festivaalin nimenkin vaihtua. OuNous!

Cirko – uuden sirkuksen keskus ottaa komiikan ystävät hellästi syleilyynsä. Tämän vuoden paketti sisältää kotimaisten taitureiden lisäksi kansainvälisiä vieraita niin Ruotsista kuin Espanjasta.

Viikon aloittaa Lotta & Stinan hurmaava Twenty Years Later… Still Here! Tämä akrobaattinen rola-bola-duo on työskennellyt yhdessä jo 22 vuotta, ja tähän kokonaisuuteen voi sanoa mahtuvan koko elämän kirjon surut ja ilot. Helsingin ensi-ilta!

Maneesin täyttävä VAL – esitys- ja valoveistos – on isoja luita ja led-valoja. VAL on ruotsalaisen sirkusryhmä Svalbardin jäsenen ja taiteellisen johtajan Tom Brandin visioima kokonaisuus. Ensimmäisinä VALin kanssa työskentelevät Tom Brand ja äänivelho Tuomas Norvio. Toisena parina työskentelevät akrobaatti Marina Cherry ja mm. Cleaning Women yhtyeestä tunnettu Risto Puurunen. Molemmat tiimit työskentelevät itsenäisesti tuoden festivaalille ainutkertaisen ja improvisatorisen kokonaisuuden VAL -teoksen parissa.

Viikonloppuna Cirkolla on koko perheelle sopivaa ohjelmaa. Red Hot Condition – Company Afterclapin ensimmäinen teos – tuo festivaalille jättiannoksen energisyyttä ja maailmanluokan sirkusta Nelli Kujansivun ja Aaron Hakalan välityksellä suoraan Tukholmasta. Nelli ja Aaron hengästyttävät 80-luvun värimaailman lycroilla ja huumorilla paitsi itsensä, myös yleisönsä. Fitness-ilmiö saa kyytiä näiden taitureiden käsissä. Helsingin ensi-ilta!

Ruotsalainen Kapsel ja sen virtuoosiset jonglöörit Erik Åberg ja Jay Gilligan tuovat festivaalille teoksen Apparat. Teoksen leikkisä huumori ihastuttaa niin aikuisia kuin lapsia. Mitä yllätyksiä arkipäiväisten asioiden takaa voikaan löytyä. Hämmästys ja ilo kuvastavat yhdessä jaettua kokemusta. Helsingin ensi-ilta!

Festivaalin päättää Henni Kervisen ja RIina Tikkasen tähdittämä Into the Wild, Teatteri Metamorfoosin ja Kallo Collectiven yhteistuotanto. Tämä luontoonpalauttamisopas tuulettaa käsityksiämme ihmisen kaksijakoisesta luontosuhteesta. Vain yksi esitys sunnuntaina, joten hankithan lippusi ajoissa!

Cirkon saleissa tapahtuu festivaalin aikana muutakin. Uutuutena ovat festivaalin omat house-taiteilijat, jotka työskentelevät talossa festivaaliviikon ja antavat yleisölle näytteitä työstään lauantain OuNous-iltamissa. Festivaalilla myös keskustellaan. Taide- ja kulttuuripoliittiset keskustelut ajoittuvat tapahtuman torstai- ja perjantai-iltapäiviin. Lisätiedot keskustelujen sisällöistä ja OuNous-iltamista marraskuun aikana.

Festivaalin tarjoilusta vastaa Stadin Panimo, ja liput ovat myynnissä Tiketissä 19.10. alkaen. Kuratoinnista on tänä vuonna vastannut Jenni Kallo yhdessä Sari Lakson kanssa. Lippuvaihtoehtoja on lisätty ja uutuutena ovat mm. perhelippu ja erityishintaiset liput Maneesi-salin esityksiin maksa mitä kykenet -periaatteella.

Festivaaliviikon aikataulu löytyy myös Kallo Collectiven sivuilta

Tervetuloa nauttimaan komiikan ja sirkuksen eri muodoista!

 

Sijainti & saavutettavuus Cirko - Uuden sirkuksen keskus
to 7.12. klo 00:00 pe 8.12. klo 00:00 la 9.12. klo 00:00 su 10.12. klo 00:00

Lisätiedot:

Sari Lakso, festivaalin tuottaja

+358 50 548 0086