Oh My Puppets! – Antti-Juhani Manninen & Jouni Järvenpää: Youth – A Narrative

Youth – A Narrative

Antti-Juhani Manninen & Jouni Järvenpää

Look – A Bird.

Youth – a Narrative on on kaksinkertaisen viihdyttävä esitys. Se koostuu kahdesta peräkkäin esitettävästä soolosta, jotka Jouni Järvenpää ja Antti-Juhani Manninen ovat suunnitelleet toisilleen.

Youth – a Narrative on matka, jolla mihinkään ei voi todella vaikuttaa. Etapit virtaavat omalla painollaan sivusuunnassa, asiat vievät aina eri määrän aikaa kuin oli suunniteltu, ja joku päättää aina toisen puolesta. Kaikki on tahmeaa. Kaikki on mahdotonta. Mitään ei voi todella ymmärtää. Eteentulevat vaikeudet ovat ennemminkin määrittämättömän sumuisia tai valuvia, kuin elokuvallisen dramaattisia. Ympäristö ei pysy yhdenlaisena. Sanat ovat liian epätäsmällisiä, liian valmiita, jotta niistä olisi apua.

Kuviteltuun kertojanääneen ei voi järkähtämättä luottaa – se seilaa luontodokumenttimaisissa kuvailuissaan varoituksetta aikajanalla eteen ja taakse, eikä itsekään ymmärrä, mitä puhuu. Look – a bird. Ehkä keho ymmärtää jotakin. Kuinka valita toimintansa kohteeksi asia, johon voi ylipäätään vaikuttaa? I realized walking is like repeating steps. Miten liikuttaa jalkojaan nopeammin? Valuuko oikea elämä likaisen puron lailla näyttämölle? Who wants to be content, anyway?

Inspiraatiota teokseen ovat antaneet Joseph Conradin kertomukset ja ympäröivä epätodellisuus. Jos elämä onkin niin tällaista, niin Youth – a Narrative ei ole.

Koreografia, ohjaus, esiintyminen
Jouni Järvenpää ja Antti-Juhani Manninen