Minimi: IRTIKYTKENTÄ

Minimi: IRTIKYTKENTÄ

IRTIKYTKENTÄ on nykysirkusesitys, joka käsittelee yhteyden muodostumista ihmisten välillä. Teos käyttää yhteyden tai oikeastaan yhteyden katkeamisen metaforana kaksiosaista sirkushevosta. Hevosen pään (Saana Leppänen) ja pyllyn (Armas Lintusaari) pariakrobatianumero osoittaa, että yhteyden muodostamiseen on lukuisia toimivia, joskin yllättäviä tapoja. Yhteys alkaa pätkiä kun hevosen pää unelmoi cowboy-elämästä, kun taas peräpää näkee itsensä mieluummin catwalkilla. Hevosen kouluttaja (Noomi Forslund) puolestaan kadehtii pään ja perän välistä yhteyttä niin paljon, että päättää sahata itsensä kahtia. Puolikkaat hevoset ja heidän kouluttajansa luovat absurdia huumoria tihkuvan todellisuuden, joka leikittelee perinteisen sirkuksen hevosnumeroilla.

Esityksessä nähdään akrobatiaa, cyr-rengasta, hiuksista roikuntaa, ilma-akrobatiaa, naamioteatteria ja nykytanssia.

Vaikka olemme koronakriisin keskellä kehittäneet paljon uusia tapoja muodostaa yhteyksiä, olemme jokainen enemmän tai vähemmän irrallaan. Nyt kun pääsemme pikkuhiljaa taas kokoontumaan yhteen, on tärkeää käsitellä kollektiivista irtikytkennän kokemusta yhdessä tuntemalla ja nauttimalla. IRTIKYTKENTÄ-esitys on viritetty surumielisen verkkaisuuden, fyysisen komedian ja visuaalisen kauneuden välille, joten se tarjoilee oivat puitteet nauraa, ihmetellä ja viihtyä yhdessä.

17.2. esityksen jälkeen järjestetään yleisökeskustelu.

”Teos saa yleisön leuat loksahtamaan kerta toisensa jälkeen. Leppäsen, Lintusaaren ja Forslundin taituruutta ja kehonhallintaa voi vain ihailla. Vuoroin he tanssivat ja tekevät akrobatiaa yhdessä ja yksin. Hurja pyöriminen cyr-renkaassa ja hiusroikunta ovat esityksen kohokohdat.” (Miia Hartikainen, Savon Sanomat 1.6.2021)

Kesto 60 min
Sijainti & saavutettavuus Cirko – Uuden sirkuksen keskus
Ikäsuositus 5+
Liput 30/16,50 €
to 10.2. klo 19:00 pe 11.2. klo 19:00 la 12.2. klo 15:00 la 12.2. klo 19:00 ke 16.2. klo 19:00 to 17.2. klo 19:00 pe 18.2. klo 19:00 la 19.2. klo 15:00 la 19.2. klo 19:00

Työryhmä

Konsepti ja ohjaus

Meri-Maija Näykki

Esiintyjät

Armas Lintusaari, Noomi Forslund, Saana Leppänen

Äänisuunnittelu ja musiikki

Markus Tapio

Valosuunnittelu

Veli-Matti Timoskainen

Pukusuunnittelu

Enna Paavilainen

Lavastussuunnittelu

Meri-Maija Näykki

Lavastuksen toteutus

Jaana Puustinen

Tuotanto

Tanssiteatteri Minimi

Kuvat

Petra Tiihonen, Meri-Maija Näykki, Rauli Katajavuori

Tukijat

Taiteen Edistämiskeskus

Yhteistyössä

Sirkus Supiainen