Minimi: IRTIKYTKENTÄ

Minimi: IRTIKYTKENTÄ

IRTIKYTKENTÄ är en nycirkusföreställning som berättar om hur kontakt mellan människor uppstår. Verket använder en tvådelad cirkushäst som metafor för sambandet eller egentligen för avbrott i sambandet. Parakrobatin mellan hästens huvud (Saana Leppänen) och bakdel (Armas Lintusaari) visar att det finns otaliga fungerande, om än överraskande, sätt att knyta kontakt på. Sambandet börjar brista när hästens huvud drömmer om ett cowboyliv och baken hellre ser sig själv på catwalken. Hästens skolare (Noomi Forslund) avundas sambandet mellan huvudet och baken till den graden att hon besluter sig för att såga sig själv itu. De tvådelade hästarna och deras skolare skapar en verklighet som sipprar av absurd humor och leker med den traditionella cirkusens hästnummer.

I föreställningen ses akrobati, cyrring, hängande från håret, luftakrobati, maskteater och modern dans.

Trots att vi under coronakrisen har utvecklat många nya sätt att skapa förbindelser på, är vi alla mer eller mindre på drift. Nu när vi så småningom igen kan samlas, är det viktigt att tillsammans behandla den kollektivt fragmentariska upplevelsen genom att känna och njuta. IRTIKYTKENTÄ-föreställningen är anlagd mellan melankolisk maklighet, fysisk komedi och visuell skönhet, så den bjuder på utmärkta omständigheter till att skratta, undra och trivas tillsammans.

Det finns en publikdiskussion efter föreställningen den 17 februari.

Längd 60 min
Tillgänglighet Cirko – Centrumet för nycirkus
Ålders­rekommendation 5+
Tickets 30/16,50 €
tor 10.2. at 19:00 fre 11.2. at 19:00 lör 12.2. at 15:00 lör 12.2. at 19:00 ons 16.2. at 19:00 tor 17.2. at 19:00 fre 18.2. at 19:00 lör 19.2. at 15:00 lör 19.2. at 19:00

Arbetsgrupp

Koncept och regi

Meri-Maija Näykki

Uppträdare

Armas Lintusaari, Noomi Forslund, Saana Leppänen

Ljuddesign och musik

Markus Tapio

Ljusdesign

Veli-Matti Timoskainen

Kostym

Enna Paavilainen

Scenografins planering

Meri-Maija Näykki

Scenografins tillverkning

Jaana Puustinen

Produktion

Tanssiteatteri Minimi

Bilder

Petra Tiihonen, Meri-Maija Näykki, Rauli Katajavuori

Stöd från

Taiteen Edistämiskeskus


I samarbete med

Sirkus Supiainen