Arctic Ensemble

Arctic Ensemble

Ensembled

Sirkusteltta saapuu kaupunkiin. Ketkä sitä rakentavat? Kuka siellä esiintyy? Mitä siellä esitetään? Ja miksi? 

Ensembled on Arctic Ensemblen ensimmäinen teos ryhmän uuteen sirkustelttaan. Satoja esityksiä Suomessa ja ulkomailla esittänyt nykysirkuskollektiivi kutsuu yleisön mukaan kokemaan sirkuselämän koko spektrin ja sulatusuunin, jossa kohtaavat glamour ja kumisaappaat, isot voltit ja huumori, karavaanit, lekat sekä pöllyävä magnesium.

Tilaustyönä ryhmälle valmistetussa 400 hengen teltassa nähdään yhdeksän sirkustaiteilijan akrobaattinen sormenjälki. Teltta luo oman maailmansa, joka pakenee ulos jäävän todellisuuden sääntöjä ja lainalaisuuksia. Telttakangas on toisen todellisuuden rajapinta: Ilmassa leijuva esitys ja teltan halki lentävät ihmiset korostavat sitä, että teltan sisällä painovoima todella on kytketty pois päältä.

Live-musiikilla säestettyyn esitykseen tiivistyy useamman vuoden kiertue-elämä, omistautuminen ja yhteistyön voima. Arctic Ensemblen intohimoinen suhde ryhmäakrobatiaa kohtaan on esityksen johtotähti ja Ensembled kutsu kokemaan tätä lähietäisyydeltä: sirkuksen luottamusta, yhdessä tekemistä ja rajojen löytämistä. Ja pääsee yleisökin mukaan, yrittämällä pudottaa nuorallatanssijan.

Ensembled on enemmän kuin sirkusesitys, mutta mitä? Sen saat selville astumalla sisään.

Arctic Ensemble on suomalainen, kunnianhimoinen nykysirkuskollektiivi, joka on nuoresta iästään huolimatta kiertänyt Sirkus Finlandian kanssa, esiintynyt Saksan suurimmilla areenoilla, täyttänyt katsomoita Japanissa ja palkittu kansainvälisillä sirkusfestivaaleilla Cirque du Soleilin erikoispalkinnolla. Ryhmän toiminnan ytimessä on kiertävässä sirkusteltassa esitettävä korkeatasoinen ja näyttävä sirkusakrobatia ja tavoitteena saada teltta täyteen, oltiin sitten Helsingissä, Hampurissa tai Heinävedellä.

Arctic Ensemble on työ, kaverit, perhe ja elämäntapa samassa paketissa. Ryhmän toiminta perustuu jäsenten väliseen tasa-arvoon, laajaan osaamiseen ja kaikkea kannattelevaan huumorintajuun. Iso ryhmä isoille unelmille.

 

 

 

 

 

 

 

Yhteistyössä: Keravan kulttuuripalvelut

Kesto 60 min
Sijainti & saavutettavuus Sirkusteltta Keravan Kivisillan tapahtumakentällä, Kivisillantie 1
Ikäsuositus 7 +
Liput Aikuiset 22,60 € Lapset, opiskeljat ja eläkeläiset 16 €
su 8.9. klo 15:00 la 14.9. klo 18:00

Työryhmä:

sirkustaiteilija:

Ada Forsberg

sirkustaiteilija:

Anselmi Kaisanlahti

sirkustaiteilija:

Eino Kaisanlahti

sirkustaiteilija:

Armas Lintusaari

sirkustaiteilija:

Orfeo Llewellyn

sirkustaiteilija:

Pihla Ojala

sirkustaiteilija:

Emmi Peltola

sirkustaiteilija:

Minna Pulsa

sirkustaiteilija:

Linnea Purontaus

pukusuunnittelija:

Riikka Manni

valosuunnittelija:

Jaakko Sirainen

teknikko:

Eetu Ranta

säveltäjä, muusikko:

Eeti Nieminen

valo- ja videokuvaus:

Mikko Pirinen