Cirkus Cirkör: Bloom

Cirkus Cirkör: Bloom

Let yourself Bloom

I Cirkus Cirkörs nya föreställning bjuds du in till en värld full av blommor, klassisk musik och enastående cirkus. Ensemblen består av fem internationella multitalanger som vill göra världen till en gladare plats genom att sammanföra glädje, rädsla och risker med grundliga förberedelser.

Vår vardag är full av stress och rädsla. Vi känner oss pressade att inte sticka ut och att ens försöka vara annorlunda ses som det första steget mot att misslyckas. Vi äger fler saker än någonsin förr och vi ser perfekta ut på alla foton, men gör det oss verkligen lyckliga?

I Bloom omfamnar artisterna vardagens krav och ängslan. Med kreativitet och cirkuskonster desarmeras de negativa känslorna och rädslorna blir till poesi.

”Vårt mål är att imponera på publiken med (över-)mänskliga färdigheter, få dem att både skratta och häpet dra efter andan för att sedan njuta av lättnaden i att andas ut.” (Ben Collis)

När artisterna flyger genom luften, hoppar språngbräda, svingar sig i trapetser och rep, lyfter varandra, utför parakrobatik och hänger i tänderna, förkroppsligar de cirkusens själ: Du behöver inte anpassa dig till normen. Du ska vara lika unik som du känner dig.

Längd 60 min
Tillgänglighet Alexandersteatern
Ålders­rekommendation Familjeföreställning från 4 år.
Tickets 27,50–43 €
ons 22.1. at 19:00 fre 24.1. at 19:00 lör 25.1. at 14:00 lör 25.1. at 19:00 sön 26.1. at 16:00

Arbetsgrupp

Artists

Erik Glas, Elisabeth Künkele, Felix Greif, Philomène Perrenoud & Sofia Mendez

Light design

Carlos Ferrer

Director, concept, set design and sound design

Julien Auger

Director, concept, set design, and costume design

Sade Kamppila