Cirkossa tapahtuu. Ympäri vuoden. Katso itse.

lokakuu 2017
MTWTFSS
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Cirko Guest

Baltic Circle: Motus: MDLSX

©Ilaria Scarpa

Kansainvälinen nykyteatterifestivaali Baltic Circle järjestetään Helsingissä 14.–19.11.2017

MDLSX on räjähtelevä äänikone, trippaileva hymni vapaudelle tulla joksikin, rohkeus elää vapaasti värähtelevää sukupuolisuutta ja kokea maailmaa olentona, jota eivät pidättele kehon, sukuelinten, ihonvärin tai kansallisuuksien rajat.

Silvia Calderoni on harvinaislaatuinen esiintyjä. Vietettyään kokonaisen vuosikymmenen taiteilijakollektiivi Motuksen jäsenenä hän tarjoaa nyt henkilökohtaisen, rajoja koettelevan road tripin DJ-/VJ-taiteen esitysmuotoja lainaillen.

MDLSX punoo yhteen kaleidoskooppisen queer-universumin häivyttämällä fiktiivisen ja todellisen raameja. Omaelämäkerralliset tarinat ja kirjalliset viitteet kietoutuvat yhdeksi voimannäytteeksi, joka elää reunoilla; näkyvänä ja näkymättömänä, fyysisenä ja tunteellisena, loistavana ja hirviömäisenä.

 • Silvia Calderoni must be made of mercury, or some improbably liquid element that has yet to be discovered. Surely no body of mortal flesh could undergo the quicksilver transformations achieved by this remarkable performer in “MDLSX,” a perceptions-scrambling work from the Italian revolutionary theater troupe Motus. - Ben Brantley – New York Times – January 10th, 2016

 

Enrico Casagranden ja Daniela Nicolòn perustaman Motus-kollektiivin työ on 25 vuoden aikana ottanut monenlaisia muotoja: teatteri, esitystaide, installaatio, video sekä seminaarit ja työpajat. Kollektiivi on voittanut lukuisia palkintoja sekä Italiassa että kansainvälisesti, ja kiertänyt teoksillaan New Yorkista Buenos Airesiin, Adelaidesta Taipeihin, Moskovasta Tunisiaan ja ympäri Eurooppaa.

Motus ei tee eroa taiteen ja kansalaistoiminnan välille; kollektiivi on aina kuvannut teoksissaan nykyhetken haastavimpia ristiriitoja. Ryhmä on työskennellyt yhdessä vallankumouksellisten taiteilijoiden, kirjoittajien ja aktivistien kanssa; rakentanut yhteisöjä ja osallistunut kamppailuihin solidaarisuuden nimissä.

Esitys on Italiaksi, tekstitetty englanniksi.


 • Lavalla: Silvia Calderoni
 • Ohjaus: Enrico Casagrande, Daniela Nicolò
 • Käsikirjoitus: Daniela Nicolò, Silvia Calderoni
 • Äänisuunnittelu: Enrico Casagrande with Paolo Panella and Damiano Bagli
 • Valo- ja videosuunnittelu: Alessio Spirli
 • Tuotanto: Elisa Bartolucci, Claudia Casalini
 • Viestintäpäällikkö: Marta Lovato
 • Kansainvälinen levitys: Lisa Gilardino
 • Yhteistyössä: La Villette – Résidence d’Artistes Paris, Create to Connect, Bunker / Mladi Levi Festival, Santarcangelo Festival Internazionale del Teatro in Piazza, L’arboreto – Teatro Dimora di Mondaino, Marche Teatro, Cirko – Center for New Circus
 • Tukijat: Mibact, Regione Emilia Romagna

Esityksen tiedot

Liput alkaen

13,50 / 19,50 €

Osta liput